děti hned?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #18989 27.3.2011 18:44

Čau holky, měly jste s partnerem děti hned po svatbě, nebo jste je měly až po delší době?
A pokud jste s dětmi po svatbě ještě nějakou dobu ještě čekali, tak z jakých důvodů?
A jestli jste je měli hned, udělali byste to tak znova?
Díky moc předem za zkušenosti :-)

A kolik vám bylo při narození prvního dítěte a jestli jste s tím spokojené, nebo byste ho raději měly později/dříve?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • tak já měla 1. dítě ještě před svatbou-respektive vdávala jsem se jako těhotná.., už jsme spolu rok žili ve společné domácnsti (valstní) a já si založit rodinu moc přála (přítel by raději ještě počkal, nicméně to bylo otevřené). Manžel.celý život prohlašoval, že se nikdy neožení, ale během mého těhotenství náhle změnil názor.
    1. dítě jsem měla ve 23letech ( 2,5 roku intenzivního vztahu) a nelituju, nicméně, kdyby to bylo o 2-4 roky později, asi by se také nic nestalo, ale déle bych asi nedokázala čekat, zvlášť, když člověk má k ruce člověka, s kterým chce založit rodinu (vždy jsem po dětech toužila ze všeho nejvíc a chtěla jsem mít velkou rodinu), když ho nemá, tak je situace samozřejmě jiná-s tím se nedá nic moc dělat.
    Já zvládla 3 děti do 30ti let a jsem spokojená-vše bylo v naprostém pořádku, děti zdravé...Teď uvažuju o čtvrtém a jsem ráda, že mám ještě spoustu času na rozmyšlenou (přeci jen doba nejistá, děti jsou někdy fakt náročné, nejen finančně, ale i psychycky a fyzicky), nemusím děti rodit v krátkých rozestupech za sebou, abych to stihla, všechny své děti bych ráda zvládla porodit do 35ti let, i když nic nemám proti starším matkám, ba mi to připadá moc hezké-ale nevím, jestli bych já na to měla to zvládnout a ideální to prostě není, zvlášť, pokud by to mělo být 1. dítě....

    Co znám okolo, tak většinou, pokud svatbu mají v plánu, tak se začínají snažit už krátce před svatbou, z obav, že to nepůjde tak rychle, ale zas ne moc brzy, aby případné bříško nebylo ještě tak vidět- nebo těsně po svatbě a obdivuji ty, který dokáží čekat, přitom svatba-a ten papír, co člověk dostane, má největší smysl právě kvůli dětem, kdybych nechtěla děti, tak se nidky nevdávám a raději žiju ve svobodném vztahu

  • Ahoj, tak my jsme spolu 8let, první dítě má tři roky, malou jsme porodila ve svých 22letech a rozhodně bych neměnila, te´d je mi 25let a v létě čekáme miminko, už se moc těšíme....neměnila bych svůj postup v tom mít děti, kdy se vzít a nic, mimochodem jsme se vzaly loni v červnu a to proto, že jsme uznaly, že už je na čase kvůli první dcerce a proto, že jsme chtěly druhý miminko....

  • mám zatím jedno dítě a to jsme porodila ve třiceti a přijde mi to tak akorát. Měla jsem našetřenou nějakou finanční rezervu, v práci jsem se vypracovala na dobré místo, život si užívala, takže teď nemám pocit, že bych o něco kvůli dítěti přišla.
    Ve svých letech se umím se životem a vším co přináší poprat, problémy se zvládají o něco líp než ve dvaceti a hned tak mě něco nezkolí, ať už jde o partnerské problémy nebo zdravotní problémy dítěte. V pětadvaceti bych to všechno co mě potkalo neměla šanci ustát, teď mám nad takovými věcmi daleko větší náhled a už to neberu tak tragicky.
    Ale je to hodně individuální, neřiď se radami, ale tím, jak to cítíš. Dítě je veliká odpovědnost a život se s ním radikálně změní.

  • S manželem jsme začali pracovat na miminku po čtyřleté známosti. Bylo nám oběma 26 let. Otěhotněla jsem za 24 měsíců. Malý se narodil, když mi bylo 29 let a jeden měsíc. Vdávala jsem se těhotná. Svatbu jsme měli ten rok v plánu, jen jsme museli kvůli mému bříšku posunout termín několik měsíců vpřed. Dítě jsme tedy měli čtyři měsíce po svatbě :o) Kdybych věděla, že nebudu moct 2 roky otěhotnět, začala bych se o dítě snažit o dříve. Letos mi bude 31 let, v lednu se zřejmě vracím do práce. Chceme se po mém návratu do zaměstání za pár měsíců začít snažit o druhé mimčo. Mám strach, že to zase nepůjde a já budu stará matka. Vše má své pro a proti. Je fajn si užívat, ale člověk nikdy neví, jak rychle otěhotní. Takže pokud bych měla zázemí a chuť, začala bych se o mimčo snažit klidně ve 24 i dřív.

  • petulinkaa1327.3.2011 20:26

    My jsme s manželem 5 let z toho 3 roky manželé a i kdyz jsem se kolikrát tady utrápila,že nemuzu otehotnet, tak ted jsem i rada,ze dite jeste necekam :-) manzelem chce deti od zacatku a nic jinyho si nepreje,já chtela pořadí...byt,svatba a pak deti coz mi vyslo,ale ted si spolu tak uzívame,ze s ditetem by to neslo :-( vime,ze jednou to prijde a tesime se na to,ale zivota si uzíváme...porad mi bude jen 23let,manželovi je 40let,takze je cas....:-)))))))))) myslim tak dva roky....:-)))

  • Ahoj, my se dali dohromady s přítelem a cca po týdnu jsme pracovali na miminku :-D Což tedy znamená, že jsme se milovali bez jakékoliv ochrany hned od začátku. Jsme spolu od května a otěhotněla jsem v září. V říjnu byla svatba, která se plánovala, protože jsme chtěli a během toho jsme zjistili, že se nám již zadařilo :-) Termín mám za 3 měsíce, tak se moc těšíme ;-)

  • já bych asi na caparty nechvátala, přecijenom je to velká zodpovědnost :) já jsem typ co by si ještě nějakou tu dobu užíval :) ale to je věc názoru :)

  • tak my jsem spolu pět let chodili, pak se vzali a po pěti letech manželství jsme založili rodinu - ted mi bude 28 let a mužíkovi 29 let a za pár dní se má narodit náš první. Hlavně jsme počkali kvůli domácnosti, dovoleným a dalším věcem - nechtěli jsme pak řešit, že nebudeme mít na plínky nebo na benzín. A vadilo mi pořizovat společné bydlení jako druh a družka, takže před svatbou podnájem a po svatbě vlastní dům, auto, dovolená, kvitka, pes a ted teda synátor. Zatím nám to skvěle vyhovuje a když vidím známé, jak bojují s nájmem při mateřské dovolené, jsem ráda, že mě manžel považuje za plánovacího maniaka

  • nokia - tak si tady pročítám odpovědi ostatních a celkem mě zajímá, jak jsi se nakonec rozhodla?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 538 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist