Ztráta menstruace z důvodu hubnutí

Otázku položila: Anonymní uživatelka #102948 24.12.2012 23:15

Ahooj všichni :)
Mám takový problém.. Je mi 17 let, měřím 168 cm a vážím 53 kg. Asi před půl rokem jsem se rozhodla zhubnout a již při změně stravy se mi vytratila menstruace, která se stále nedostavila. Samozřejmě jsem vše konzultovala se svou lékařkou, která mi doporučila pouze přibrat, že by se to mělo spravit. Za tu dobu jsem přibrala pouze 1kg, ale můj problém je, že na svou postavu mám opravdu malou váhu, která mým tělesným proporcím rozhodně neodpovídá. Už jsem celkem zoufalá, chci být zdravá a mít cyklus v pořádku, ale se svou postavou spokojená opravdu nejsem.
Byla bych ráda za jakoukoli radu, zkušenost jak to spravit.. Jsem už opravdu zoufalá :( Přeji všem krásné svátky!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Hodně jíst a jestli nechceš přibrat, tak se hodně hýbat... Drastické diety nebo hladovky dávají tělu hodně zabrat, musíš jíst hodně masa, zeleniny, ovoce, mít pestrou stravu... Uvidíš, že to bude zase v pořádku. :)

  • Podle mě by pomohlo pravidelné cvičení, zvýší Ti to sebevědomí a když nabereš, tak to nebude ta rozbředlá hmota, kterou právě mají i velmi hubení lidé (ty jsou zase přirozeně předurčení k tomu, že s jakýmkoli nabíráním hmoty mají problém), ale zpevní se Ti tělo, takže i když krapet těžší, budeš vypadat a hlavně se cítit lépe...S tělesným předurčením nic nenaděláš....Já jsem při svých 173cm vážívávala 57-58 kg a myslím, že to je ta nejnižší váha, kterou mé tělo snese, aby dokázalo ještě zdravě fungovat...Ted´ už roky si držím váhu cca o 10kg výše a cítím se ve své kůži a řeším se o dost méně, než když jsem měla těch 58kg

  • Hlavně vydrž. Pravidelně a zdravě jez, pij, sportuj. Žádné výkyvy a výjimky. Tělo ti musí zase začít věřit. Může to trvat i roky.

  • Ahoj, mám podobný problém. Je mi 33 a zhubla jsem poměrně hodně, měřím 161 cm a vážím 43,5 kg. Víceméně tuším, že mám buď anorexii nebo bulimii. Mám prostě neuvěřitelný strach z jídla. Jenže se to dostalo tak daleko, že jsem ztratila měsíčky. Přitom s manželem chceme miminko. Cokoliv sním, mám z toho prostě depresi, že jsem se najedla a nedejbože přibrala. Potřebuju pomoc, protože mám strach, že si ublížím natolik, že to miminko nebudu moct nikdy mít.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist