Zpoždění menstruace

Otázku položila: Bývalá uživatelka #30862 19.2.2011 21:48

Dobrý večer, je mi 16, ale už skoro 2 měsíce jsem nedostala menstruaci. Pohlavní styk jsem neměla. A k doktorovi jdu až v květnu. A když jsem se ho ptala jestli je to normální, tak mi řekl ať to neřeším, ale i tak mám z toho nějaký blbý pocit, protože se mi to zpožďuje dost často. Tak jsem se chtěla jen zeptat jaký to může mít důvod, že se mi to takhle zpožďuje? ...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, prostě asi nemáš v rovnováze všechny hormony, to bývá v tomhle věku časté, já jsem taky mívala MS třeba po 2, 3 měsících. Můžeš zkusit něco přírodního na srovnání. Doktoři sice dokážou řešit jedno zpoždění (většinou píchnou vyvolávačku), ale příčinu problému nevyřeší (ač si to myslí - např. když na srovnání píšou hormonální antikoncepci a pak po vysazení se cykly zpravidla zase rozjedou). Já jsem třeba cítila, jak se mi hormony rovnají po Femigardu, holky tu mají dobré zkušenosti s Gynexem. Pokud chceš něco levnějšího, zkus se poradit o nějakých bylinkových čajích...nebo někomu pomůžou homeopatika. Dneska už je těch přirozených prostředků dostupných víc.

  • Ahoj, já to v tém věku měla stejně, a pokud jsem věděla, že nemůžu být těhu, tak jsem to neřešila...
    Srovnalo se mi to, až když jsem začala brát antikoncepci, ale v momentě, kdy jsem jí vysadila a chtěla mimi jsem s MS zase měla problémy.

  • Jednak to může být věkem (postupem času se upraví), jednak na pravidelnost menstruace může mít vliv stres, nemoc, atp. (někdo tvrdí, že i cestování, ale tomu se podle mě dá jenom těžko věřit).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist