Zavedení tamponu

Otázku položila: Bývalá uživatelka #194814 5.7.2019 19:32

Ahoj, chci se vás zeptat , je mi 14 tento rok už 15 menstruaci mám asi už 3 roky , do teď jsem používala vložku jenomže začali prázdniny a s nimi i výlety a já se nemám kde vložku vyměnit pokud jdeme túru lesem. Zkoušela jsem si zavést tampon ale hodně mě to bolelo a nešel mi tam pořádně "zatlačit" hodně to bolí a já se bojím že mi to nepůjde, zkoušela jsem i navlhčený ale nepomohlo to . Nějaké rady?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • HaSha5.7.2019 19:42

    Ahoj, poradit se dá hlavně nejmenší velikost tamponu a hledání pozice. Někomu to jde líp vsedě, někomu v podřepu, někomu vleže (to poslední není zrovna způsob na cesty, ale pokud tak zavedeš líp poprvé, budeš mít aspoň lepší představu, jak zasouvat). Pak určitě zavádět, až když je menstruace silná, to je lepší než jakékoliv navlhčování. ;-) A pokud tampon projde "vchodem", tak uvnitř už není nic, co by mu bránilo, bolet tě může naopak to, že ho necháš trčet na půl cesty, čouhat by měla jen šňůrka.

  • Ahoj, před měsícem jsem řešila stejný problém. Dnes mi je 15 let. No ja bych doporucila koupit si https://www.dm.cz/tampax-tampony-s-aplikatorem-compak-regular-p4015400219538.html jsou to tampony s aplikatorem a můžu říct výborný. Řeknu ti podrobný postup jak jsem to dělala já. Jelikož jsem z internetu měla načteno, že mám být absolutně uvolněná tak jsem šla na záchod s úsměvem a s myšlenkou: nojo.. nějak to prostě dopadne.. když to zvládly ostatní zvládnu to i já a když se to nepovede tak to nějak přežiju no.
    Přišla jsem tam zavřela jsem se a zamkla. Umyla jsem si ruce a usušila. Ještě před tím jsem si precetla návod a kupodivu jsem se i těšila až to zkusím. Ještě jsem si s sebou vzala zrcátko. Takže.. sundala jsem si kalhoty i kalhotky, jelikož máme na záchodě dlažbu a kobereček, kobereček jsem posunula. Kompletně jsem si slikla spodek. Zavrela jsem mísu od záchodu a položila jsem tam jednu nohu i se zrcátkem abych si viděla dolů. Jen jsem si tampon rozdělala a aplikátor otevřela. Udělala jsem to přesně jak bylo v návodu. A už nezbývalo nic jiného než zavádět. Přiložila jsem si aplikátor k "díře" a teď jsem dala hlavu nahoru myslela jsem na to jak je to děsně v pohodě atd. A pomalu jsem zasouvala aplikátor dál. Jinak nesmíš zavádět kolmo, ale šikmo nahoru(směr si časem najdeš) , taky mi nešlo najít směr zavádění , ale když jsem ho nálada bylo to úplně bezbolestné a v pohodě. Když se konec aplikátoru dotkl "kůže" posunula jsem ho ještě dál aby byl jakoby nadoraz. Čím dál tím líp. Potom byl trochu problém si přehmátnout ty ruce a zatlačila jsem. Potom jsem aplikátor vyndala a hotovo. Opravdu jednoduché a bezbolestne.
    Co se týče norm. tamponů zkoušela jsem to asi pětkrát... Bylo to složitější trochu.. prostě opět podle zrcátka nasměrovat a najít směr zavádění. Věř nebo ne taky mě to trochu bolelo.. ale zvládlo se to. Nejhorší bylo ho zavést dost hluboko. Když narazis na překážku musíš tlačit pořád dál... Protože tam jsou nějaké svaly a přez ne to musíš dostat ten tampon.. správně by si měla dát do pochvy celý prst.
    Opravdu ti musím jenom doporučit ty s aplikatorem. Je to rychlé a kdyby bylo nejhůř nemůžeš na tom nic zkazit. Normálni tampony se taky nauč , ale ne ve stresu. Chce to klid. Kdyby si potřebovala pomoc napiš do komentáru.:-)

  • MOJE ZKRÁCENÁ VERZE:
    je mi 11 a menstruaci jsem dostala v devíti letech:-D
    a taky závodně plavu (od 7) no a vynechávat to nejde
    tak mi ubíhaly jen tampony
    1. nejdříve jsem zkoušela tampax regular peral s aplikatorem ale bolelo to a i ten tampon je divný ( z osobní zkušenosti nedoporučuji) je to jen levný šmejd

    2. pak jsem zkusila to drahý Ob s i bez aplikátoru :-( neúspěšně i s tou nejmenší absorpcí bolelo to taky

    3.tak jsem zkusila Ria a nic moc s Ria sport to bylo lepší ale stejně nic moc ( fakt nechápu )

    4.no a nakonec jsem našla své!!!!:-D KOTEX active nejen že jsou pěkně barevné ale já jsem s nimi zpokojená

    nechápu že mi vyhovuje jen KOTEX ale funguje ( nenech se odradit mnou)

    když si tampon dokáže zavést 10letá holčina jako já :-D
    tak proč by to pro tebe byl problém ??
    nenech se odradit a zkoušek různé speciály značky atd.
    a najdeš si své plus

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist