Zakulacení bříška

Otázku položila: Anonymní uživatelka #405956 3.11.2019 17:50

Dobrý večer, přicházím sem s problémem. Minulý měsíc jsem nedostala menstruaci, ale byla jsem v tu dobu nemocná, tak jsem si říkala, že to je asi tím ovlivněné. Přišel tento měsíc a menstruaci jsem sice dostala, ale mám ji příšerně slabou. V průběhu měsíce jsem si povšimla, že jsem přibrala a dost se mi zakulatil podbřišek. Nenápadně jsem se tázala mamky ohledně těhotenství a ta mi říkala, že když mě čekala tak do 5. měsíce normálně menstruovala. Docela mě to zděsilo, abych nebyla těhotná. Je mi 17 a stále dělám školu, přítele mám ale krátce a antikoncepci užívám pravidelně. Myslíte si, že to jsou příznaky těhotenství a že bych si mela zajít na gynekologii?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Při HA nemáš klasickou MS, ale krvácení z poklesu hormonů. Když hladina neklesne dostatečně, krvácení prostě nepřijde nebo bývá hodně slabý, až jenom špinění. Pokud ti krvácení vynechá, měla by sis i tak udělat těhotenský test pro vyloučení těhotenství. ;) Takže pokud sis ho ještě nedělala, tak upaluj do lékárny. Mě třeba krvácení vynechá vždycky na podzim jeden měsíc (většinou září nebo říjen), beru taky HA. Sice je to stres jít koupit test a čekat, až se ukáže čárka. Ale pravděpodobně bude negativní a uklidní tě to :)

  • Pri dnešných nízkohormonálnych ha sa stáva, že ms počas pauzy vôbec nepríde alebo je len slabá. Ale testom nič nepokazíš, aby si mala istotu.

  • Tehotensky test sis delala?

  • WojKa3.11.2019 18:40

    No, jestli bereš antikoncepci pravidelně, těhotná bys být neměla, ale znáš to, výjimka potvrzuje pravidlo a žádná antikoncepce není stoprocentní. Hlavně bych si být Tebou udělala test, pokud se Ti něco nezdá, protože pokud bys byla těhotná a chtěla si dítě nechat, antikoncepce by mu mohla uškodit.
    Jinak jsi ještě mladá a třeba nemusíš mít ustálený cyklus plus ta nemoc...

  • Marlena5.11.2019 21:16

    No, pokud jsi byla nemocná a užívala jsi antibiotika, můžeš být klidně těhotná. Antibiotika snižují účinnost horm. antikoncepce. Zašla bych si v každém případě pro těhotenský test.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist