Výtoků jsem se nezbavilauž několik let!

Otázku položila: Anonymní uživatelka #55816 15.12.2011 9:45

Dobrý den,
bohužel nepatřím k těm ženám, které alespoň jednou za život potkaly problémy s výtoky, ale bohužel už prakticky neznám život bez nich.
Začali prakticky hned v pubertě (cca v 15 letech) a trvají dodnes, což znamená už 15 let!
Gynekologa pravidelně navštěvuji, se kterým jsme se to snažila řešit, po všech možných pokusech, s různými přípravky,
jsem byla vždy úspěšná - kdy mě problémy opustily - jen několik dní. Pak jsem se začala bát, že mi doktor řekne, že musím jít do nemocnice na operaci. Z toho strachu jsem mu po nějaké době řekla, že už je to v pořádku. Stud a strach sjou stále silnější než já.
Dodržuji prakticky všechny rady (bavlněné prádlo, jím poměrně zdravě (až na sladké, o kterém vím, že napomáhá šíření, ale nejsem shopna se ho vzdát - přeci to nemůže být hlavní důvod)), za celá léta jsem při nemoci nepoužívala antibiotika, sexuální partnery nestřídám... Vím, že je to věc, na kterou se neumírá, ale žít s tím tolik let - to vám zásadně ničí kvalitu života, život...Bojít se zásadních důsledků - že nebudu moci mít třeba ani děti. Jaké jsou mé šance, možnosti?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já mám taky výtok asi od 14-15let, ale je mi skoro 32. No a? Pokud nezapáchá, nic nepálí a nesvědí, tzn. pokud to není mykóza, zánět, je to prostě fyziologický výtok, se kterým se prostě musí člověk smířit, k ženě prostě patří. Nosím intimku a je to. jeho množství se pak mění různě v průběhu měsíčního cyklu.

  • Zatím jsem to teda ani nedočetla, ale po první větě, jako bych viděla sebe. Já mám výtok od 14 non stop, doktorka udělá třeba stěry a žádná bakterie nic. Pochva má svůj přirozený hlen, který se mění společně s ovulačním cyklem, normálně ho mají asi ženy méně a my ho máme asi více, že to teče až ven a tolik :D Tak si to tedy vysvětluji já.

  • A pokud jde o svědivé výtoky, čili kvasinky (jiné nesvědí) tak ty jsem taky mívala často. Ale od té doby co jsem s mým teď už manželem ani jednou. Nevím jestli mi třeba bývalý partner nebýval nevěrný,že by to bylo tím, nebo jestli je to z antikoncepce,protože tu jsem s manželem brát přestala skoro od začátku... Ale jinak mám, jak již píši výše, výtok nesvědivý, nezapáchající stále. Momentálně jsem těhotná a také ze mě stále něco teče, poprvé když jsem to řekla doktorce a ona viděla, že tam něco je,tak mi hned nasadila globule na kvasinky a udělala stěry, ale ze stěrů vyšlo, že o kvasinky nešlo, stěry byly naprosto v pořádku. Takže asi prostě jen více "mažu" :D :D Neboj se ničeho a doktorovi se svěř. I pokud by to operaci vyžadovalo, vždy jí můžeš odmítnout, nikdo tě nemůže do ničeho nutit, není se čeho bát.

  • A jaké jsou to výtoky? Zapáchají, svědí tě??

  • Ahojky, v souvislosti s výtoky se rozhodně operace bát nemusíš...To by hrozilo jedině v případě nálezu jako je cysta apod. Znám spoustu holek, co mají potíže jako ty...svědivé výtoky, pálení, bolest při styku...a výsledky stěrů z vaginální sliznice vždycky byly dokonce negativní...Já jsem mezi ně taky patřila a nakonec bezproblémově otěhotněla a ani v těhotenství mě zatím žádné záněty neobtěžují...
    S vynecháním sladkého bys to měla aspoň zkusit, když by to ustoupilo, tak máš na světě řešení svých potíží a myslím, že to za to stojí...Ono je těžké pomoci někomu, kdo říká, pomozte mi, ALE...
    Co hodně pomohlo nám bylo používání společného intimního gelu, zjm. po styku. Jejich používání se sice u těchto potíží nedoporučuje, ale mně se od té doby, co ho společně používáme, potíže vrátily snad jen jednou...a to je opravdu výhra, když se mi to vracelo takřka každý měsíc...
    Možná by stálo za to se lékaři znovu svěřit s potížemi...mohl by pak provést nějaké komplexnější vyšetření a třeba by se přišlo na to, proč se potíže vrací...někdy vadí byť jen antikoncepce...držím palce...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 196 otázek, kterým se dostalo 271 482 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist