Vysazení antikoncepce

Otázku položila: Bývalá uživatelka #195884 3.3.2020 16:21

Dobrý den, vím, že je tu tohle téma časté, ale nikde jsem nenašla odpověď, která by opravdu odpovídala na můj dotaz. Je mi 20 let a před půl rokem jsem začala brát HA Yosephine na doporučení svého gynekologa, kvůli nepravidelné a bolestivé menstruaci. Teď jí chci vysadit, protože mám pocit, že mě zavodňuje a strašně se mi mění nálady. Nechci nasadit jinou. Četla jsem, že je dobré pít kontryhelový čaj a v lékarně Dr. Max mi doporučili nějaký jejich "Ženský čaj", ovšem nikde se nemůžu dočíst a v lékarně mi taky neřekli, odkdy mám začít čaj pít ani jak dlouho. Na internetu jsem našla pouze "návod" na pití této bylinky, když chce žena otěhotnět. Nemáte někdo zkušenost jak dlouho mám kontryhelový nebo ženský čaj pít? A taky jsem se dočetla o různých potížích, co ženy postihly, když HA vysadily. Je možné, že důsledky braní HA budou v mém případě nějak menší nebo žádné, když jsem ji brala pouze půl roku? Předem díky za odpovědi :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Odpovim jen na cast otazky - prestan brat to svinstvo co nejdriv a nikdy never lekari, ze se ti tim spravi cyklus. Neni to lek na bolestivou nebo nepravidelnou ms. Je to prostredek proti otehotneni s hnusnym hormonalnim koktejlem a vedlejsimi ucinky (ano, i nekdy zminene zlepseni pleti je vedlejsi ucinek - anti neni na plet, ale brani oplodneni). A kdyz se prestane brat, prijde krvaceni z vysazeni, neni to menstruace, k ovulaci vubec nedochazi. A problemy jen zakryje a neresi.

  • Nerieš problém, ktorý nemáš, aby si tým čajom telo zbytočne nezblbla. Normálne vysaď tabletky (uži poslednú a po pauze proste nezačni ďalšie plato) a až ak budeš mať po cca 3 mesiacoch rozhodený cyklus, až potom to rieš. Ja som vysadzovala tabletky 2x, vždy mi ms normálne nabehla. Internet je plný zlých skúseností, nie tých bezproblémových prípadov.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist