Volba antikoncepce.

Otázku položila: Anonymní uživatelka #357755 3.9.2017 22:59

Milé ženy, protože jste mi tu vždy dobře poradili obracím se na vás znovu. :) Půjdu na kontrolu po 6tinedělí a budu si muset vybrat způsob antikoncepce. Věc se má tak, že HA zapomínám brát takže nepřichází v úvahu. Kondomy mi nevyhovují. Potom vím jen o tělísku - ale tam mám za a) strach ze zavedení a za b) znám dost případů kdy selhali - a o té antikocepční injekci, které jsem zatím nejvíc nakloněna. Ráda bych se tedy zeptala na zkušenosti s tělískem a injekcí. Nebo jestli máte něco jiného co vám vyhovuje? Budu ráda za tipy, rady a zkušenosti. :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Doporučuji STM (symptotermální metodu).

  • podle mně jsou injekce nejhorší druh antikoncepce, který může být. cyklus se mi po injekcích srovnával rok (jsou ženy, kterym se srovnával ještě déle) a to sem je měla jen cca 1,5 roku, v době kolem aplikace injekce 2-3 týdny krvácení. ženě, která ještě plánuje děti, bych ji nedoporučila.
    pokud chceš HA s progesteronem kvůli kojení, tak bych do HA raději ani nešla, protože i toto se dostává do mléka a má vliv na mimčo.
    dobrá antikoncepce je třeba spermicidkrém (např. pharmatex), který neovlivňuje tělo a aplikuje se tehdy, kdy je potřeba (a může se aplikovat dle sdělení v lékárně až několik hodin před očekávaným stykem).

  • Já jsem 5týdnu po porodu a budu to taky brzy řešit ale bude to problém..
    za 1 nesnášíme kondom(navíc ségra má přes kondom 6letou dceru)
    za 2 Ha je svinstvo a to brát nehodlám
    Jedinná možnost je tělísko,které je na 5let a stojí 5 nebo 6tisíc?nevím to přesně musím to zjistit od ségry,ta ho ted měla 3roky ,po vyndání se začali snažit o mimčo a na podruhé to klaplo :)
    No a nebo přerušovaný styk,ale počítat s nehodou.Nám se ale nikdy nestala,všechny děti(4)byli plánované.
    Ted to vidíme spíše opět na přerušku :-)

  • Merila jsem si bazalni teplotu a poznala jak mi funguje telo. Vim kdy mam plodne dny a ovulaci. Uz 6 let takto fungujeme. V plodne dny se chranime. Nam kondom nevadi..ale jinak bych pouzivala krem pharmatex s prerusuvanou soulozi. Nebo v tyto dny nesexovat. Take jsem resila antiko...pilule brat nechci...teliska se bojim...nechci mit neco ciziho ve svem tele. A tak fungujeme a jde to. Hormony do sebe cpat nechci...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 184 otázek, kterým se dostalo 271 426 odpovědí a 409 658 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist