Víte něco o proteinu? (fitness)

Otázku položila: Anonymní uživatelka #394546 8.8.2018 22:53

Ahoj, přiznám se, že ať se snažím sebevíc, nechápu funkci proteinu (ten prášek) ve fitness. Ano, vím, že je na stavbu svalů, že doplňuje bílkoviny a tak. ALE na druhou stranu jsou i proteiny na hubnutí a prodávají ho ve fitkách pro ženské, kde se chodí jen spalovat, určitě ne posilovat, nebo jen na vyrýsování, né na svaly. Kamarádka, která je hubená a chodí často do fitka, mi řekla, že to je základ a že taky pije proteinové drinky, ale nerozumím tomu, proč? Protože nabrat svaly ona rozhodně nechce. Taky vím, že se má pít po tréningu, a pak případně jako svačinka mezi jídly (to bylo napsáno v návodu). Ale tím pádem netuším jak ho mám brát já...

jsem na mateřské, chodím 5x týdně do fitka, právě taky hlavně na kardio a k tomu půl hoďky posilování. Jde mi hlavně o hubnutí, mám přísnou redukční dietu opravdu s minimem jídla, ale to je v pohodě, funguju :) Tak mi prosím vysvětlete jak malýmu dítěti, k čemu mi teda ten protein pomůže? Kdy si ho mám dát pokud ten den nejdu cvičit? nebo vynechat úplně? Jak poznám dobrý protein? Na co se mám zaměřit? Bojim se, že po něm spíš přiberu.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Protein je bílkovina, která je součástí např. masa, vajíček, sýrů apod. a nápoje slouží jen jako doplnění bílkovin, pokud nevycházejí příjmy, chcete rychlou svačinku a nemáte co (lepší než obyč.rohlík), nebo po cvičení, než se dostanete domů a dáte si jídlo. Třeba pokud bys měla jíst až po dvou hodinách od tréninku, máš si dát po 1/2 hodině protein a pak jídlo, které ale má taky obsahovat protein, tedy bílkoviny + k tomu sacharidy a zeleninu. Slouží pro doplnění energie pro tělo po námaze :-)
    Něco jako "protein na hubnutí" neexistuje :-) Je to pouze doplněk, tj. u spousty lidí není vůbec potřeba.

  • 8-oAhoj, proteiny jsou dobré na to, aby se ti rychleji vytvořily svaly. Rozhodně se nemusíš bát, že bys po nich přibrala, to fakt ne :-) . Podívej se na https://www.testino.cz/proteiny . Je tam pěkný článek o proteinech, tak si ho přečti a 8-ojejich funkci pak pochopíš. Já si dělám proteinový nápoj z GymBeam Just Whey a už začínám vidět, jak se mi svaly rýsují :-) .

  • No, ony mají proteiny své využití i při hubnutí. Zkuste mrknout například na tzv. proteinové diety. Pokud má člověk dostatek bílkovin, tak to přirozeně proces hubnutí urychluje, takže mají své využití i na toto. Myslím si, že proteiny na hubnutí, které zmiňujete jsou rozdílné akorát v tom, že budou uměle slazené, tedy méně kalorické. Vzhledem k tomu, že se teď snažím pravidelně cvičit, tak jsem si nedávno protein kupovala a na tyto jsem taky narazila. Společně s proteinem jsem si nakonec objednala i nějaké ochranné nápoje, viz https://www.mediskont.cz/ochranne-napoje/ protože ty se při pravidelném cvičení také hodí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 199 otázek, kterým se dostalo 271 493 odpovědí a 409 687 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist