Velmi dlouhá menstruace

Otázku položila: Anonymní uživatelka #381206 1.3.2018 13:35

Dobrý den, mám 15 let a menstruaci mám už 4 a půl roku. Problém je v tom, že asi 3 roky moje menstruace trvá 25-30 dní. Stále čekám, že se to upraví. Připadá mi, že se to víc a víc prodlužuje s každou menstruací. Před další menstruací mám zhruba týden nebo dva, než zase začne. Chtěla bych jí na gynekologii, ale mamka mě chce přihlásit až od 16. Bojím se, že budu muset brát hormonální antikoncepci a to já nechci. :/ Je něco jiného, co mi menstruaci upraví, bez použití léků apod.?

  • 01.03.2018 15:40:23 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik1.3.2018 14:30

    A jak silnou máš menstruaci? Nebo jen špiníš? Kdybych si měla představit, že krvácíš jako při mých nejsilnějších dnech, tak musíš být chudokrevná. Toto jsi měla řešit už dávno. Opravdu není normální mít menstruaci 25 až 30 dní a za týden či dva znovu. Na gyndu si rozhodně zajdi. Můžeš mít cystu nebo hematom, který ti způsobuje tak dlouhé krvácení. Zkus maminku přesvědčit, že tak dlouhá menstruace není normální, že to chceš řešit, ale bez ní na gyndu jít nemůžeš. A hormonální antikoncepci ti doktor nařídit nemůže, když řekneš, že jí nechceš.

  • Heli261.3.2018 13:37

    Pokud máš menstruaci tak dlouho, tak nečekej na nic a jdi ke gynekologovi. Pravděpodobně budeš mít chudokrevnost kvůli velkým ztrátám krve. Hlavně to není v pořádku ji mít tak dlouho.

  • To, že nechceš začít brát hormonální antikoncepci v tak mladém věku, to ji jedině schvaluji. Ale pokud máš takovýto problém, vůbec bych neváhala a běžela s tím hned ke gynekologovi. opravdu to není běžné a bála bych se, že za tím můžou být nějaké vážnější zdravotní problémy. Doktor tě do antikoncepce určitě nutit nebude, když mu řekneš, že bys ji nerada. Ale určitě tě zkontroluje, zda si v pořádku a případně navrhne nějakou léčbu. Zkus si o tom doma s mamkou promluvit. Se jí docela divím, že s tebou nechce jít. Mít moje dcera takové problémy, jsem hrůzou bez sebe a jdu hned. Jestli si třeba neuvědomuje, že by za tím mohl být nějaký vážnější problém, ale i mladé holky je můžou mít a čím dříve se to řeší, tím lépe. Fakt si o tom s ní zkus promluvit a poprosit ji, ať jde s tebou.

  • sisterrys1.3.2018 14:41

    Ségra s tím měla problémy v pubertě taky. S mamkou našli gynekoložku, která má trochu jiné názory než většina gynekologu. Ta jí doporučila sarapis a nevím, jestli ještě nějaké prášky. Každopádně to neřešila HA.
    Na úpravu cyklu můžeš zkusit i kontryhelovy čaj. Ale určitě jdi k dr, aby se vyloučil závažnější problém, jak píší holky.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 612 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist