UM do výbavičky?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #386729 28.11.2018 17:43

Ahoj holky. Sepisuji co potřebuji nakoupit do výbavy, než se malé narodí. Mám jednu chytrou knihu :-D kde bylo psáno že je dobré mít doma pro případ potřeby balení UM.
Já jsem sice jednoznačně za to že chci kojit - bohužel není nikde zaručeno jestli to půjde. Co byste tedy doporučily za UM? Je tolik různých značek, nevyznám se v tom :-o.
Díky za rady :)

Díky Vám všem za jednoznačný názor :-)
Co mi trochu vrtá hlavou - co jsem různě četla, kojení se prý rozbíhá až tak třetí den od porodu. Jak to je do té doby než se to tedy rozjede? Nebo jak se to bere?
Nezlobte se, nejsem úplně hloupá :-D Jen tomu nějak nerozumím a zatím jsem ještě neměla možnost to řešit a informovat se. :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • buccaneerka228.11.2018 17:48

    Já teda se značkou neporadím, ale napíšu svoji zkušenost.
    UM jsem doma neměla a za posledních 5 měsíců jsem měla 2x stav, že jsem brečela při kojení a chtěla ráno dát UM. Kdybych ho měla doma, tak ho asi dám. Tím, že jsem ho neměla, tak jsem vytrpěla kojení a teď jsem ráda, že jsme to spolu s malou zvládly.

  • Zanthia128.11.2018 19:14

    Též jsem neměla nic a jsem za to ráda. Komplikace jsme zvládli díky tomu, že nebylo zbytí. Pokud chceš opravdu kojit, tak nejlepší cesta je žádné UM nemít.

  • Spise nez baleni UM bych si uz v tehotenstvi zajistila kontakt na dobrou, zkusenou a kvalitni laktacni poradkyni, ktera v prvnich dnech prijde k tobe domu a zkoukne, zda je vse o.k.
    A vykaslat se na nejake casove kojici intervaly, kojit podle potreb ditete, co nejvice kuze na kuzi... Drzim pesti, nenech se ohledne (ne)kojeni rozhodit v porodnici.

  • Mam dve deti, obe jsem kojila 1.5 roku a zadny UM jsem doma nemela. Ani me to nenapadlo. U druhyho ditete jsem mela 2 x zanet prsu a stejne me to od kojeni neodradilo. Nekupovala bych nic.

  • Ja jsem v porodnici dokrmovala, po propusteni jsem si koupila krabici, použila asi jednou a pak vyhodila. Laktce se rozjela vyborne. Kojili jsme 15m. Ted u druhého už kupovat do zásoby nebudu, je tolik obchodu kde se da sehnat vždy, to samy lékárny. A se značkou neporadím to je o tom zkusit co mimcu sedne.

  • co se týče doby než se spustí mléko...,minimálně ten úplně první den mimčo vydrží ze zásob, co si přinese na svět, ale je důležité přikládat k pravidelně k prsu. Ten třetí den (u prvorodičky, po císaři apod. klidně i později) by mělo mléko být tak, že už třeba nakojíš 5-10 ml (zdá se málo, ale uvidíš, že to bude velký úspěch ;-) ),předtím se postupně uvolňuje mlezivo, jen třeba pár kapek, ale je to hrozně výživné a mimču stačí. Já měla prvního syna za velkých veder a ten druhý den už začínal být dehydratovaný /+ dlouhý těžký porod), takže asi 3x dostal dokrm po prstu ze stříkačky UM. I kdyby na to došlo, není se třeba kvůli tomu trápit, normálně jsem se pak rozkojila a kojila do roka a malý ty tekutiny už fakt potřeboval, takže se vyspal aspoň trochu on i já :-)

  • zakewka28.11.2018 20:50

    Pro svuj klid jsem mela doma koupene UM. Nutrilon balicek na zkousku jsou tam myslim 3 davky. Prvni 3 tydny kojeni byl boj. Pro me peklo, maly nez prisel na to jak se najist tak taky trvalo, do toho visel na prsu i 3/4 hodiny.. ted ma prcek 8 mesicu, UM je nedotcene jak jsem ho koupila, ale ja mela klid.

  • sono228.11.2018 22:22

    Na začiatku máš kolostrum. Má ho každá. Je veľmi dôležité, pre bruško tvojho drobca. Obsahuje obrovské možno látok na začiatok. Malé na prsníku v neustálom kontakte zaručí perfektne rozbehnutie laktacie. Tpdaa jdm dat pozor na prisatie. Dojčenie nesmie bolieť.
    Um ťa len bude vábiť, použiť v domnienke, že je dieťa hladné, keď plače. Určite nečakat hneď alebo vôbec, že budeš dojčiť čo tri hodiny. Majd potrebuje kontakt vždy, keď si ho bude žiadať.
    Tdja šťastia :-)

  • Dnes se da sehnat UM skoro vsude, tak neni treba porizovat dopredu. I kdyz jsou i male sacky na zkousku, rak mozna ty, pro klid duše. Ale spíš bych si dopredu vybrala znacku, kterou bych zvolila, kdyby bylo náhodou potřeba. Např. ja dokrmovala UM uz v porodnici a kupovali jsme cestou domu jen tak co nam cvrnklo do nosu. Az pak jsem zacla zjistovat informace, zkusenosti o UM a menili jsme (zacli jsme sunarem, pak beba a zvitezil hipp, ktery dcerce konecne sedl).

  • Taky bych nakupovala do zásoby. Uvidíš, jak vám to půjde v porodnici, jestli budete dokrmovat uz tam. A pokud ano, zeptáš se na značku nebo oni sami doporučí to, čím dokrmuji, aby jsi zbytečné UM nestridala.
    V dnešní době není problém koupit UM i v lékárně v porodnici když budete odcházet.

  • marketaj28.11.2018 21:04

    Dostala jsem reklamní balení při registraci do porodnice (Hipp). V porodnici malého sestry párkrát prikrmovaly sestry (byla jsem po sekci) a po propuštění jsem také párkrát prikrmila, což kojení nehrozilo a kojím ještě ve dvou a půl letech.
    U prvního jsem pro nutrilon šla asi po 14 dnech, ale ten měl pořád hlad a tam jsme časem najedli na flašku a po 3 měsíci přešel na um.
    Takže obě varianty jsou možné a pokud potřebuješ jistotu, tak si kup malé sáčky.

  • petulinkaa1328.11.2018 23:08

    Pokud máš dostupnost obchodu, lekaren, drogerii není potřeba mít dopředu, jestli budou nějaké komplikace tak to nebude z minuty na minutu a stačis UM kdekoliv koupit neboj ;-)
    A co se týče značky to je různé, každému sedne něco jiného, takže ani zásoby není dobré dělat , jinak mezi nej značky patří Nutrilon, Beba a Hipp ;-)

  • kosicek29.11.2018 8:42

    Než se kojení rozjede, má dítě k dispozici mlezivo, kterého je maličko, ale má obrovskou přidanou hodnotu. Na internetu jsou k dispozici srovnávací obrázky (k nějakému ovoci a pod.), jak velký je zpočátku žaludek miminka a jak postupně roste..Proto je takto malé dítě potřeba přikládat co nejčastěji, protože mu stačí k zaplnění opravdu maličko a mateřské mlíčko rychle vytráví. Je taky úplně normální, že ze začátku ztrácí hmotnost. Preventivně bych domů dopředu nic nepořizovala, protože to člověka může svádět, aby to zkusil. (V dnešní době jsou lékárny, kde jedině se dá koupit počáteční mléko, dostupné často i o víkendu, takže není třeba). Kojit každopádně opravdu není jednoduché a samozřejmé, na to se do toho montuje příliš naše hlava a přehršle možností naší doby a možností jak co nejvíce dítě uspokojit "bez práce", o "dobré" rady, které ušlapávají kojení i ze strany zdravotníků, taky není nouze. Navíc ta prsa jsou zatraceně neprůhledná, bez odměrek a většinu kojícího období se umí tvářit jakoby nic, že v nich je sotva pár kapek mléka ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 232 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist