Typ HA

Otázku položila: Bývalá uživatelka #19756 10.7.2011 17:13

Ahoj holky, vím, že je to dost individuální, ale jaký typ HA je lepší? Jedno či více fázová? Vím, že jsem se o to asi měla zajímat víc už dřív, nejlépe než jsem HA začala brát, ale myslela jsem, že doktor bude vědět. Když tady vidím, kolik z vás mělo s HA problémy, tak mi to vrtá hlavou.. 2,5 roku beru HA - Triquilar, třífázová antikoncepce - a poslední dobou má výkyvy nálad, i přítel si toho všimnul, no a někdy je to na obtíž, jen nevím, jestli to může být z toho a nebo jsem prostě tak komplikovaná osoba. :D
Když mi doktor předepsal HA, tak mě vyšetřil, zeptal se na nemoci v rodině a jestli bych chtěla třeba HA i pro zlepšení pleti, ale to jsem nepotřebovala, tak mi předepsal Triquilar a od té doby ho beru.

Jestli, tak vím, že to stejně budu muset probrat s doktor, jen by mě zajímaly vaše osobní názory, vaše postřehy, rady a tipy... Když to bude pro moje dobro, tak beru kladné i negativní názory, cokoliv. Děkuju!! :))

Odpovědi správkyň témat

  • Já osobně dávám přednost jednofázové HA. Vyhovuje mi tam možnost nedělat pauzu - prostě brát HA nepřetržitě několik měsíců v kuse a udělat si MS až se mi to bude hodit. Brala jsem HA 10 let a nikdy jsem na sobě nežádoucí účinky nepozorovala. Nálady s PMS jsem měla s jedno i vícefázovou HA, takže to je normální. Protože chlap mě umí nasrat ať beru HA nebo ne :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • třífázová antikoncepce dobře napodobuje přirozený menstruační cyklus, takže by právě nemělo docházet k psychickým změnám jako např. při PMS, protože se skokově nemění hladiny hormonů ale snižují se a zvyšují postupně...ale samozřejmě změnit HAK můžeš, je možné, že jiná hladina estrogenu a progesteronu tvůj problém vyřeší....Já HAK neberu a náladová jsem taky, hlavně když to mám dostat, takže to pak hlásím příteli dopředu a on se zařídí tak, že neprudí ;-)

  • Já beru Vreyu a jsem spokojená :) doktorka se mě zeptala na nemoci v rodině, na MS, vyšetřila mě a kvůli pleti mi předepsala právě Vreyu... Zatím s ní nemám žádné problémy, neobjevuje se krvácení mimo pauzy i když beru více platíček za sebou... No a ty nálady - občas jsem trošku přehormonovaná a odnáší to můj přítel, ale je to možná tím, že on je na zabití :D ...takže já s HA zatím žádné špatné zkušenosti nemám :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 723 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist