Tloustnutí po antikoncepci

Otázku položila: Anonymní uživatelka #367221 6.7.2020 20:47

Ahoj, ve středu jsi jdu pro svou první antikoncepci a mám hrozný strach z toho, že začnu přibírat. Skoro všechny ženy, které znám, tak po antikoncepci docela ztloustly a já jsem z toho hrozně špatná. :( Vím, že jsou na světě mnohem horší problémy, ale trpěla jsem poruchou příjmu potravy a dalo mi docela zabrat se z toho všeho dostat a tohle je pro mě něco nepředstavitelného a nechci se do toho znova dostat. :( Je nějaká možnost, jak to ovlivnit nebo vůbec nepřibrat? Jak jste to měly vy? Je tu některá, která vůbec nepřibrala? Děkuji všem za odpovědi a případné rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, pokud to není nutné, neber ji. Hrozně zatěžuje tělo a přírodu. Můj názor je, že to je něco, co by ženy nikdy neměly brát.

  • Nepřibírá se z antikoncepce, přibírá se z toho, co sníš. Můžeš mít větší chutě, ale taky nemusíš. A když je máš, je jen na tobě, jestli to udržíš nebo do sebe začneš cpát všechno možné.
    Nicméně, jak už tady zaznělo.. hádám budeš mladá a já už mám něco za sebou... hormonální antikoncepci neber. Já ji brala z pohodlnosti od 15 a co z toho ted mám? Akné a cysty po celém obličeji a zádech už rok, potratila jsem a nedaří se mi otěhotnět.

  • Antikoncepce člověka uvádí do podobného stavu, jako když otěhotní, samotná antikoncepce tloustnutí nezpůsobí, co může spouštět je pocity hlasu..No, já to tak měla, pěkně jsem se v tu dobu rozežrala a váha letěla nahoru... Jako četla jsem, že by si to člověk měl uvědomit a prostě nežrat, ale já nikdy žádné diety naopak nedržela a byla jsem zvyklá jíst, co chci, podle pocitu, no a když jsem cítila hlad, tak ksem prostě jedla a jedla...

  • Francy6.7.2020 21:08

    Já teda nepřibrala ani kilo, to až teď v nový práci, kde většinu dne sedím 😬

  • Nepřibrala jsem ani po jedný. Měla jsem asi 4 nebo 5 značek, než jsme s doktorkou přišly na nějakou, co mi vyhovuje. Spíš mě při některých bolela hlava, prsa, byla jsem nafouklá, bolesti břicha. Ale je fakt, že mám větší chutě, úplně na všechno, ale snažim se krotit :)

  • Nepřibrala sem ani po prášcích ani po tělísku, s ničím žádný problém :-D

  • Tak třeba u mě to bylo přesně naopak. Když jsem začala brát antikoncepci, tak jsem najednou začala hubnout, aniž bych se o to snažila. Všichni mi teda říkali, že je to se zamilovanosti, tak nevím :D
    Každopádně když jsem ji po 6,5 letech po svatbě vysadila, tak jsem během krátké chvíle přibrala 7 kg (a těhotenstvím to nebylo, to přšilo až o 2,5 roku později....).
    Takže kdo ví :-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 510 odpovědí a 409 715 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist