Těhu a tatínek

Otázku položila: Martasek89 3.4.2011 20:43

Nevím, zda tato otázka již zazněla, každopádně se optám :) Jak prožívají těhu vaši partneři - tatínkové ? Povídají si často s mimískama ? Nebo to nechávají na vás a nijak zvlášť to neprožívají ? Pochlubte se se svými příběhy :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak u nás je vše stejné jako kdybych těhu nebyla....

  • U nás to táta prožívá jen málo. Když mu řeknu, položí ruku na bříško, aby cítěl pohyby, když odjíždí do práce dá mi pusu a pohladí bříško, ale to je vše. Jen bere ohled na nošení tašek s nákupem a pomalejší chůzí na procházce :-)

  • u nás to prožívá normálně.. nic přehnaného.. poprvé totální nadšení týden to rozdýchaval a zařil:-) ale pak normálka.. maže mi břiško, pohladí rozhodně se těší.. ale i sám se přiznal, že si to uvědomí pořádně až se prcek narodí:-) já se ani nedivím, když ho vlastně necítí v bříšku.. prostě se chová jako otec, který se těší na svého prvního syna a je na to patřičně hrdej.. ale rozhodně mi nestojí za zadečkem a pořád se nemazlí z břichem:-D jelikož mám ted 6 dnů do termínu tak už šílí:-D jak je nervozní snad víc než já..

  • U tatínků je to vždycky těžší, necítí pohyby, nevidí celý den, jak se bříško houpe ze strany na stranu a některé ženy chytnou mateřskou náladu taky až po porodu. Já patřím spíš mezi ty, co mažou pupík, abych neměla moc popraskané a zničené břicho, stojím před skříní a říkám si, co bych si zrovna nechtěla vytahat, závidím našim, kteří si právě válí šunky na pláži a mrzí mě, že cestování je pro mě trochu tabu, nešišlám na břicho, nezdrobňuju, na záplavu emočním hormonů ještě čekám, protože vůbec netuším, co mě čeká...takže u nás jsme s tatínkem na tom asi stejně. On občas vynadá malé, když to trochu přehání s kopáním, v noci usíná s rukou na mém břiše a možná, že se těší víc než já :)

  • Můj partner se málem rozbrečel štěstím jak jsme spolu dřepěli na hajzlíku a sledovaly druhou čárku jak se pomalu objevovala. Ted jsem asi 8tt. partner mi masíruje a maže bříško, pořád mi ho hladí škrabká (jsme v obchodě nebo venku na procházce a on má misto ruku v moji ruce na břiše :D ) a večer mluví na miminko. První mluvil Markotko.. pak jsme mu ale vysvětlila že pokud to bude kluk bude mít midnráky neboo bude gay tak ted to je mimino, drobeček atd... :D Prostě tatka se vším všudy. Už se nemůžu dočkat až se mimino narodí. Bude to ten nejúžasnější ttínek :)

  • můj partner to neprožíval vůbec nijak, dokonce mi vyčetl, že ho moje těhotenství omezuje v jeho oblíbených aktivitách. Na dítě spěchal on, ale asi aby si mohl odškrtnout, že už má splněno a dohnal tak své kmarády, kolegy a rodinu. Nakonec jsme spolu nezůstali a o dítě se budeme soudit.
    Jeho oblíbená věta byla že těhotenství není nemoc a zvládly to všechny tak proč ne ty...
    Těhotenství jako takové ho vůbec nezajímalo, neměl zájem vědět, jak je třeba dítě aktuálně velké, co se mu vyvýjí spíš měl narážky na to, že jsem přibírala.
    Popravdě bych tohle od něj nečekala, vždycky se tvářil jako rodinný typ, ale realita byla poněkud jiná. Nejlepší bylo, že do těhotenství se choval vcelku normálně, to až potom mu totálně zahrabalo a nedokázal tu situaci ustát.
    Ale i to se prý občas stává.

  • My jsme nijak zvlášť neprožívali ani první ani teď druhé těhu,ale když se malá narodila,pomáhal a pomáhá mi s ní.Když je doma,většinou přebaluje,koupe,já ji snad koupala od narození pětkrát,víc ne.Zezačátku občas i žehlil plíny,tak jsem na to zvědavá teď.:-)

  • Ten můj chlap od začatku skoro od začatku těhotenství když někam jde, takse loučí tak s oběma, někdy si večer s břichem povídá, když mi ho maže, zezačatku mě parkrat dost naštval, když komentoval jak mám břicho velky a nejak nechapal že bude ještě třikrát takový :-) když poprvé ucítil prcka jak se hýbe tak z toho byl v šoku :-D. to že nosí tašky s nákupem je u nás normální, i když nejsem těhotná a někdy chodí i nakupovat sám. Za to jsem neskutečně šťastná, ptz nakupování nesnáším. Jsem zvědavá, jak se zapojí až prcek bude tady s náma, ale k žehlení ho asi nedonutím :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist