Těhu a škola

Otázku položila: Anonymní uživatelka #49799 22.5.2012 11:34

Ahoj holky. Mám ještě sice čas na rozhodování o tom, kterým směrem se bude ubírat život po škole. Ale už od mala jsem si jistá tím, že nechci mít mimčo ve 30. Teda abych to uvedla na pravou míru. V žádném případě nechci mít mimi za každou cenu ve dvaceti, ale třeba mezi 22 - 24 bych se tomu nebránila. A právě tady nastává to dilema. Vysoká a mimčo. Chci se teda zeptat, zda mají některé z vás zkušenosti se studováním výšky a zároveň péči o mimčo a domácnost (přítel, se kterých bychom jednou chtěli mít společnou domácnost a rodinu už několik let pracuje). Zkrátka - trošku se ve mě pere brzká touha po mimču a vlastní rodině (moje i rodina přítele je skvělá) a jakýsi studijní "cíl" :((( Možná se vám to bude zdát hloupé, ale chtěla bych si jen pár věcí ujasnit, znát opravdové zkušenosti a nebát se jít životem, tak jak jsem si vždycky přála :)))

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj, já otěhotněla v posledním ročníku na VŠ. v té době už to nebyl takový problém, přednášeka cvičení bylo jen pár, pak práce na diplomce a státnice.
    otěhotnět dřív, tak by to bylo asi na změnu typu studia z denního na kombinované, protože vzhledem ke spoustě povinných cvičení bych to časově nezvládala. záleží na škole, kterou chceš studovat. třeba zkouškové bývá náročné, tak aby jsi neměla zbytečně stresy těsně před porodem nebo po porodu miminka.

  • Martasek8922.5.2012 11:52

    Já mám v plánu dělat VŠ dálkově. Byla jsem 2 roky na VŠ - každý rok jiný obor, ale měla jsem touhu po rodině a raději chtěla pracovat a našetřit. Nakonec jsem vyměnila po 4 letech chlapa, 2 měsíce pracovala a otěhotněla :) Nyní mám 23, nyní můj manžel má brzy 24 let, máme roční holčičku a za rok budeme pracovat na druhém mimi. Poté bych chtěla zkusit studovat při práci, tak uvidíme, mám přeci jen už větší motivaci :)

  • Ahoj, tak si udělej školu a pak si pořiď mimčo ;-)
    ve 26 letech není ani brzy, ani pozdě, ještě si stihneš nějakou dobu odpracovat a pak po mateřské budeš mít lepší vyhlídky na zaměstnání, když už budeš mít nějakou praxi v oboru :-)

  • Tohle se nedá plánovat. Mě je 27 a vždy sem chtěla mimčo kolem 25- když se to tak dá říct.. Ale rozchod s partnerem po 4 a pak po 3letech-byla jsem ráda, že mimčo nebylo...
    Vejšky mám za sebou, a rozhodně jsem o nic nepřišla. Na mimčo s e těším, ale ted to nejde...antikoncepce u mě měla špatný nežádoucí účinek a nemám po 12letech užívání HA ovulaci... Takže buhví kdy budu mít mimčo...a jestli. Takže, prostě až, se na to budeš cítit učiňte rozhodnutí s partnerem!!!

  • já otěhotněla 2 týdny před státnicemi, neplánovaně :-) je mi 26 let, dcera má 16 měsíců a stihli jsme se už vzít. jsem ráda, musím ale říci, že z mých stejně starých kámošek má dítě jen jedna..jinač budu mít problém při hledání práce, no...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 527 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist