Těhotenství v 15 letech

Otázku položila: Bývalá uživatelka #43480 29.9.2012 16:24

Ahoj .. Prosím vás moc poradte mi ... Dva měsíce jsem to nedostala , mám příznaky tehotenstvý zvracím, je mi věčně špatně apod. Koupila jsem si dva těhotencké testy oba mi ukázali dvě čárky bojím se jít na gindu ke svému lěkařoj že bych byla těhotná a mého přítele zavřeli a mně vzali přeba do děckého domova .. Mému příteloj je 17 v květnu mu bude 18 . Já vím že to dítě v 15ti mohu mít , ale já mám i soudní dohled a právě proto se bojím .. Já jsem nepočítala s dítětem ja mít dítě nechci ale kdyby nahodou co by se stalo ...?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, tak předně jsi nejspíš těhotná. Pokud dva měsíce nemáš MS, máš dva pozitivní těhotenské testy, příznaky... není nad čím váhat a mazat k doktoru! Tedy nejdřív si rozmysli, co s tou situací. Jestli to dítě chceš, jestli ne, nemáš už moc času na to to řešit.
    Pokud jsi otěhotněla a už Ti bylo 15, tak snad by se Tvému příteli nic stát nemělo, ne? Nevím, v čem spočívá soudní dohled, proč jej máš a co smíš a co ne, ale tohle rozhodně řeš minimálně s doktorem a s přítelem...
    Hodně štěstí...

  • Hned v pondělí mazej na gyndu!!! 2x2 //, zvracení a vynechaná menstruace... Kolik důkazů bys ještě chtěla?! Miniinterupci ti můžou udělat nejdýl do 12.tt, pak už by to byl větší průšvih! Proboha, to dnešní mládež neví nic o antikoncepci???!!!

  • micika29.9.2012 23:19

    Myslím, že sama dobře víš z toho co jsi psala, že těhotná jsi...a tím, že oddaluješ návštěvu gynekologa, těhotenství neodvrátíš- ba naopak...jako by sis snad myslela, že dokud nepujdeš na gyn. a nepotvrdí ti to, nic se neděje?? Takže jak už tu bylo zmíněno, právěže mazej, ať máš ještě vůbec šanci něco řešit..

  • Ahoj, tak to jsi stoprocentně těhotná! nečekej na nic a utíkej k doktorovi. Pokud to dítě nechceš, máš nejvyšší čas, abys mohla podstoupit miniinterupci! když jsi otěhotněla, bylo ti už 15? pokud ano, tak příteli nic neudělají. V čem spočívá soudní dohled, že z toho máš takový strach?

  • Ahoj,nejsem nejspíš žádná vědma,ale 2 měsíce vynechanáS 2x pozitivní test svědčí jen o jednom "JSI TĚHOTNÁ" není na co čekat.Zajdi k Dr´.který ti to jistě potvrdí.Jak ostatní holky psaly,není na co čekat!!!

  • v 15ti samozřejmě na dítě nemůžeš být připravená podle mě nejen psychicky, ale také fyzicky.... jsi ještě dítě, napíšeš gynda s měkkým i, ale hlavně že víš, co je to sex.... škoda žes nebyla více zodpovědná, je mi líto toho miminka a doufám, že já budu lepší matka, aby takhle neskončila taky má dcera....do děcáku tě nikdo nezavře, ani tvého přítele nikdo nezavře, protože v době styku ti bylo už 15 let, ale to tvé dítě, toho nejvíc lituji a tvému příteli bych já osobně bejt tvoje matka, tak nakopala prdel...starat se o dítě je pěkná makačka, mně je 27 a na dítě jsem byla připravená až nyní, je to velká zodpovědnost a starost a to nemluvím o financích... ach jo.

    samozřejmě těhotná jsi určitě, takže to musíš říct rodičům a dále řešit s gynekologem.

  • v době internetu a ostatních sdělovacích prostředků jsou ty holky čím dál více nezodpovědné!!!!!!!!!!Jediné, co by tě omlouvalo je otěhotnení přes kondom, bo antikoncepci....!!!Ale nic takového si nepsala, proto soudím, že jste si prostě nedali pozor!!!!!!!!!

    Být moje dcera, tak bys měla velké štěstí, protože v takové situaci bych tě podržela!!Určitě bych Tě neřezala,či tak něco....snažili bychom se najít co nejlepší řešení, protože jsem proti potratům.

    v ponděli si hned dojdi na gyndu!!POkud bydeš chtiti podstoupit interupci, mám dojem že k tomu je potřeba sohlas zákonného zástupce....takže to tak jako tak budeš muset mamince říct......ale v tom nechci kecat!!

    A dřív než začneš přístě souložit, tak si přečti něco málo o ochraně a rizicích bez ochrany!!!!!

  • Těhotná nejspíš budeš. Měla by sis o tom popovídat s maminou, myslím, že tě do háje nepošle. Pokud ti při pohlavním styku bylo už 15 tak se nic neděje takže neměj strach, ale pokud miminko opravdu nechceš (jakože v tém věku to podle mě není nejideálnější) tak by si to měla už řešit s lékařem. Nechci tady do tebe rejpat jako ostatní, ale dej si příště větší pozor. :-) a držím ti palce :)

  • To jsi nikdy neslyšela o té vymoženosti, které se říká kondom nebo antikoncepce?!! Taky je mi líto miminka, protože dle tvého příspěvku bude buď nechtěné anebo v případě interupce se mu nedostane ani práva na život a bude zavražděné ještě než se narodilo :-( a to jen díky tvé nezodpovědnosti... Fakt super...

  • No nechapu !! Uz pred nekolika mesici se resil podobnej problem a odpovedi od bumika jsem nechapala. Ja se treba momentalne tesim,ze se mi za par tydnu narodi mrnousek,ale jak se muze tesit 15 leta nezodpovedna holka ,ktera nevi co to je obetovat veskery cas diteti. Moje dcera nez zacala sexualne zit,tak si poridila antikoncepci,ted se tesi na maturitni ples a chce si podat prihlasku na vysokou,aby z ni jednou neco bylo. No,nepochopim!!!!! A uz vubec nechapu,ze to je tady docela casta otazka hodne mladych slecen jestli by mohly byt tehotne . Uz mi ty holciny prijdou hloupy,sex by chtely,ale zodpovednost to nema zadnou.

  • preji ti brzke vyreseni teto situace, hlavne se neboj nekomu sverit. ja se taky bala, ze se maminka bude zlobit, ze cekame ditko pred svatbou a tak, ale maminka byla strasne rada, ze bude mit konecne vnoucatko.... a brali jsme se, az mela dcerka pul roku..... kazda situace se da vyresit. miminko neco stoji, to je pravda, co se vybavy tyce, klidne mi napis zpravu. co se holcicky tyce mame hrooomady obleceni po dcerce a neterince a jinych holcickach z nasi rodiny :) klidne bych ti nabalila. ted cekam chlapecka - v lednu mam termin. tak potom bych mela teoreticky i nejake to chlapecke obleceni.... co se jine vybavy tyce, kosmetika a tak, tak te neni velka spotreba, ubyva velice pomalu, takze to taky neni extra vydaj. co se plenek tyce, doporucuju albertacke od vyrobce euro shopper - levnejsi nenajdes a jsou moc prijemne - kvalita stejna jako napriklad huggies, tesco plenky atp - ale jsou fakt levne :) ja nejsem zastance potratu, pokud se rozhodnes si mimco nechat a nejak se o nej postarate a chtela bys nejakou materialni pomoc, kterou bych ti mohla zdarma poskytnout, klido se ozvi ;) jsem taky mlada maminka - ne tak mlada jako ty, ale hodne mlada :)

  • Jseš tak mladičká a už se musíš rozhodovat v tak těžké životní situaci...Já potraty neodsuzuji do té míry,kdy si z toho dělají dámy a slečny variantu řešení každý rok.Jen ty sama rozhodneš,jestli chceš dát šanci dalšímu človíčku na život a nebo si dokážeš přiznat,že nejsi připravená.
    Je více řešení a vše se dá řešit:-)Svěř se někomu,kdo ti pomůže.
    Držím ti pěstí

  • Ještě jednou musím napsat po přečtení komentářů jiných uživatelek.:Dej se Tvojí cestou řeči typu,nejsi dosti zralá na to,postarat se o díte,nebo že litují toho miminka které by se ti eventuálně mohlo narodit.HOĎ ZA HLAVU!Byla bych zvědavá,kdyby se některým mámám stalo to stejné.Kdyby jejich dcera přišla,že je těhotná co ONY by dělalil.
    Určitě zajdu ke gynekologovi on už ti poradí co a jak a podle toho usoudíš a rozhodneš se.Přeji hodně štěstíčka.
    A odpovědi ve formně,že by se napřed mněla naučit pravopis a pod.Myslím nejsou na místě v 15ti letech není nikdo ajnštajn!!!!!!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist