Těhotenství při kojení ???

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35633 23.9.2011 18:16

Ahojky,
jsem 5 měsíců po porodu a hned po 6nedělí jsem dostala první menstruaci a pak ještě 2x, nyní jsem 32.DC, menstruace se ještě nedostavila i přesto, že již před týdnem jsem měla PMS... Kojím plně, zatím bez příkrmů, synovi je 5 měsíců, četla jsem, že plné kojení je jako antokoncepce.
Myslíte, že mohu vyloučit těhotenství ???
Může se stát, že i když jsem měla od porodu 2x menstruaci, kvůli kojení se prostě teď dostavit nemusí ?
Budu vděčná vám všem, za vaše názory a zkušenosti :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko23.9.2011 18:37

    Rozhodně bych na plné kojení nespoléhala jako na antikoncepci! Ano, působí proti ovulaci, ale to jen když žena kojí opravdu často - každé 2 hodiny, a ani to nemusí být na 100%. Takže těhotenství nelze vyloučit, nechráníš-li se. Jinak vynechaná MS při kojení na druhou stranu taky nemusí těhotenství znamenat - cyklus může být při kojení dost často nepravidelný, jednak co se týče jeho délky (každý cyklus různě dlouhý), ale taky, že MS třeba pár měsíců přijde a pak zase nějakou dobu ne. Zkus test a uvidíš. Jestli těhotná nebudeš a další těhotenství hned neplánuješ, pouvažuj nad nějakou antikoncepcí, na kojení nespoléhej!

  • Manželova babička má 5 synů +- nějaký týden přesně po 15 měsících od sebe. Jakým způsobem před těmi cca 55 lety kojila netuším, ale jakmile ti naskočí MS, tak už jsi plodná. Držím pěsti ať to dapadne tak jak si přeješ :-D

  • micika23.9.2011 20:11

    No ahojky, tak já jsem zrovna čerstvým důkazem že to jde. Mám sedmiměsíčního prcka a jsem v demém týdnu těhu,tzn že otěhotnět jsem musela někdy když mu bylo 5měsíců a to jsem na stopro plně kojila bez příkrmů ;-) druhé jsme chtěli, ale ne takto brzo, nesnažili jsme se o něj, ale nedávali jsme si od těch pěti měsíců bacha....mno a máme to ...sice z toho mám vítr, ale za samovolně počatého prcka jsem moc ráda :-) takže testni a uvidíš sama. Jinak já měla ms jednou(před tím otěhotněním) a taky sem myslela že při kojení je normální ji pak zas dostat až za dýl...tak jsem to neřešila,testla jsem až když mi bylo celý dni podezžele šoufl...

  • já nevím proč si někdo může myslet, že kojení je antikoncepce.. všude na gynekologiich jsou plakáty.. kojení není antikoncepce!

  • Kojení někomu může odpomoct od otěhotnění, protože je přitom vysoká hladina hormonu prolaktinu v těle, který brání ovulaci a MS, ale spoléhat se na to rozhodně nedá. Každý to má jinak!!!

  • Jak se můžeš řídit tím, že kojení je jako antokoncepce??? To je úplně stejná blbost jako že pokud je holka panna nemůže otěhotnět!!!

  • Nespoléhala bych na plné kojení co se týká těhu,ale je pravda že já ms měla za celou dobu kojení jen jednou .a to bylo bezvááá.Spíš jsem zašpinila.

  • holky já měla ted pocit že jsem 3 měsíce po porudu taky znovu v tom, sice od konce šestinedělí beru azalii, ale měla jsem naprosto stejné příznaky těhu jako u prvního. Bylo mi pořád šoufl, hrozně unavená, strašně přecitlivělá - všechno mě rozbrečelo taky jsem začala přicházet o mlíko, no ale udělala jsem test a nic, myslíte že je to vůbec možné i když jsem HA brala celkem pravidelně +- hodinka

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist