Táta X dospívající dcera

Otázku položila: Bývalá uživatelka #195900 8.3.2020 20:32

Dobrý den, věřím, že hned neschytám vyhazov, protože jsem muž. Omlouvám se, že zasahuji do ženské zóny, ale opravdu potřebuju názor, radu..
Jsem bohužel vdovec a s dcerou jsme se navzdory skutečnostem přestěhovali. Dcera má 11 let a za poslední rok se dost vytáhla. Nedávno jsem si při praní všiml, že má v kalhotkách výtok, teď pozoruju, že se to dost opakuje a tak jsem se dcery nenápadně optal. Dcera mnoho o těchto věcech zatím neví a tak jsem něco načetl, abych jí aspoň trochu připravil. Dneska mě při nákupu napadlo koupit i nějaké vložky...a tak bych se chtěl zeptat, jak to měly vaše dcery? Je ten výtok v pořádku? Jaké vložky koupit pro začátek? Rozdíl mezi intimkou a vložkou? Není to stejné? A tampony jsou vhodné?
Předem děkuji!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ja teda dceru nemam, ale jako dcera mohu mluvit. Intimky jsou vlozky urcene prave na ten vytok nebo spineni pri menstruaci. Ja mam nejradeji carefree, shodou okolnosti to byly i prvni co jsem mela :-). Dobre jsou i intimky jessa. Volim nejradeji neparfemovane.
    Vlozky jsem kupovala jedine naturelly (jinym zenam ale nevyhovuji kvuli chemii, nejsou ,,bio,, :-), problem jsem s nimi nikdy ale nemela a byly mi i povrchem prijemne). Tampony jsem pouzivala kotex a byly mi z vetsiny prijemnejsi - prislo mi to takove cistsi nez vlozky. Pul roku zpet jsem ale pristoupila na vyzkouseni menstruacniho kalisku a s nim ani nevim ze menses mam, je to skvela vec. Na ktere se navic i usetri, protoze ma vydrzet nekolik let. Info na www.kalisek.cz.
    Mozna bych s dcerou sedla, nebo bych ji nachystala nejake materialy a informace o tom a probrala bych s ni co by ji nejvice zajimalo a podle toho bych treba koupila. :-)
    Drzim palce, je pro me krasne videt kdyz se tata takhle snazi :-).. Poklona jak to zvladate.

  • dzusinka10.3.2020 9:03

    Líbí se mi všechny odpovědi, ale ještě dodám, že je možné, že má opravdu zatím jen výtok a menstruaci žádnou. Prý je výtok předzvěst, že menstruace přijde, ale já jsem ho mohla mít snad rok než opravdu přišla. Tampony a klasické vložky proto mají místo až teprve menstruaci mít bude. Intimky kdykoliv.

  • Dobry den, to jste tady velmi spravne. Klidne se kdykoliv na cokoliv ptejte.
    Jednim z priznaku puberty je rychly rust jak telesny, tak rust prsou. Takze to, ze se v 11 letech rychle vytahla by mohlo byt znameni, ze uz to prislo. Nedlouho po rustu prichazi i menstruace. Nejdriv se objevuje vytok. Je to normalni, pokud nezapacha nebo nesvedi (pak je vhodna navsteva gynekologa). Aby se kalhotky nespinily, je fajn pouzivat intimky. To jsou tenoulinke vlozky, ktere jen sbiraji vlhko, nebo se pouzivaji na zacatku a zejmena na konci menstruace - tj. v dobe, kdy je menstruce tak slaba, ze je zbytecne pouzit silnejsi vlozku nebo tampon. Rika se tomu "špinění" - takovy ruzovy vytok.
    Casem dcera dostane menstruaci - ta prvni muze byt velmi slaba, v podobe spineni, ale take uz to muze byt klasicke krvaceni - syte cervena. Muze to doprovazet i bolest podbrisku (pomaha suche teplo), nekdy mdloby, pred a v dobe ms muze byt dcera naladova - premenstruacni syndrom, i kdyz chapu, ze v puberte bude tezke poznat co je pms a co je normalni s prominutim nasrani :-D).
    Ze zacatku, kdy divka zacne menstruovat, nemusi byt ms pravidelna. Dalsi muze prijit po 2 tydnech nebo i po 2 mesicich. Je to ruzne. Ustaleni muze trvat i dva roky.
    Doporucila bych, aby si dcerka svou ms zaznamenavala (bud do kalendare, nebo na netu se daji najit tabulky k vytisteni, nebo muzete ms zapisovat i do kalendare tady na womenzone). Zapisuje se kazdy den a sila menstruace.
    Co se tyka hyg. pomucek, urcite uz muzete nakoupit intimky. A klidne i balicek vlozek a tamponu, kdyby nahodou. Nevim, jaky mate pohled na eko bio, ale je fakt, ze klasicke vlozky a tampony jsou napusteny chemii, belene chlorem. Z techhle znacek vam moc neporadim. Ja kupovala jen eko na e-shopu econea.cz, znacky Naty nebo Organyc. At uz koupite jakekoliv, z tamponu zvolte mini, nebo mini s aplikatorem.
    Sila vlozek je oznacena bud kapkami, nebo teckami, zvolte opet ty s mensim poctem.
    Mlade divky si hodne chvali pouziti menstruacnich kalhotek, u nas znacka Snugs. Mohou se pouzivat take latkove vlozky, s temi je vic prace co se tyka cisteni a prani. A az bude dcera starsi, uplne top je menstruacni kalisek. Je ekonomicky a ekologicky. Stoji kolem 500 Kc a vydrzi i 10 let. Ten bych do budoucna urcite doporucila :-)

  • Mi máma ukázala a kupovala jen allways a tím to haslo. Neměla jsem s nimi problém. Pak jsem zkusila tampony a z mé slabé bezbolestné menstruace byla rázem silná bolestivá ms s vysokými teplotami a to jsem měnila snad co hodinu a byla jsem v nemocnici. Proto je jen dobré si přečíst letacek, co je u každých tamponů. Takových žen je málo, ale jsou.
    Nakonec jsem zakotvila u kalíšku a jsem nejspokojenejsi. Pro nejmladší je vhodný nejmenší meluna s. Ale je otázkou stav blány a svalstva.
    Určitě je dobré dceři říct všechny varianty.
    Ještě jsou houby, penove tampony, kalhotky, látkové vložky - ty si myslím, že pro mladou slečnu jsou ideální.
    Já měla menstruaci po výtoku do půl roku cca.

    A jsou i stránky kalíšek.cz a mají i videa na youtube

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist