Tampony pro dceru

Otázku položila: Anonymní uživatelka #438725 29.5.2021 20:44

Zdravim,chci se vas zeptat,jestli by jste sve skoro 15 lete dceri dovolila pouzivat tampony? Jestli ano, tak jakou znacku,chtela bych, aby byly co nejsetrnejsi a nemela z nich nejake zdravotni problemy. A v kolika jste zacali pouzivat tampony vy? Predem mockrat dekuji!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • V 15 letech uz bych ji i sama poradila aby zacala tampony pouzivat ;-)
    Muzete doporucit znacky organyc a naty, ty jsou bio-eko, koupite treba na webu econea.

  • Ahoj, tampony lze používat od první menstruace. Myslím, že značka je jedno, ale spíš bych volila nebělené, neparfemované velikosti mini. První tampon jsem měla cca ve 14 letech a skončilo u jednoho. Nebylo mi to vůbec příjemné. Další jsem zkusila v mých 28, ale rychle jsem skončial, bylo mi tak špatně, jako nikdy předtím. O ms ani nevím a s tamponem to bylo peklo. Ale jsem jedna z mála.

    Dceři bych řekla, ať si přečte návod v krabičce a dá si čas a zkusí to v nejsilnější den. Hlavně ať si pořádně myje ruce, pravidelně mění a nezapomene na něj. Nesmí ho cítit. Někomu vyhovují s aplikátorem, ale myslím, že to je ekologická zátěž a je dobré nebát se vlastního těla.

    Já jsem objevila kalíšek a nedám na něj dopustit, mohou prý i panny, ale s tím osobní zkušenost nemám. Bylo by fajn ji říct, že je i tato varianta, mám jeden 3 roky a už bych nikdy neměnila.

  • Prečo nie? Ale podľa mna by bolo lepšie, keby si to najprv skúsila, možno jej to vôbec nebude vyhovovať, možno ano.... Pre mňa v jej veku bolo dobre začať s aplikatorom, ale asi by bolo fajn kúpiť aj bez... A nech skusa.
    Ale ani mne vôbec tampóny nevyhovujú... Avšak pri návšteve kúpaliska, výnimočne to ma zmysel.

  • Petra1234529.5.2021 21:42

    Já z nich třeba byla nakonec strašně nadšená. Vždy jsem měla jen vložky, ale na dovolené jsem potřebovala tampon (cca ve 14 letech), koupila jsem si o.b.mini a vůbec mi nešel zavést, bála jsem se. Koupila jsem si tedy tampony s aplikatorem a od té doby používala jen tampony :-)

  • Já už někdy ve 12-13 letech, tenkrát O.B., poté jsem si zvykla na kotex. Nikdy jsem značky neřešila a neměla jsem žádné problémy.

  • eleyne130.5.2021 10:55

    Samozřejmě že holka v 15 (i mnohem mladší) může nosit tampony a nikdo nemá právo jí to zakazovat. Značku můžu doporučit ob, protože si jinou nemám osobní zkušenost, ale určitě bude spousta dobrých značek.

  • Můj názor je takový, že na tampony v tomhle věku je brzo. Tělo se ještě pořád vyvíjí a čípek neustále pracuje, není dobré do těla cokoliv "strkat". A to nejsem žádná Eco Bio...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist