Tampony na noc ve 14ti

Otázku položila: Anonymní uživatelka #408049 19.4.2019 18:26

Ahoj, mám asi trošku zvláštní otázku, ale doufám že tu bude někdo zkušenější a poradí mi. Je mi 14, jsem panna a používám tampony (vložky nesnesu). Párkrát jsem výjimečně místo mini tamponu měla i normal - vždy bez problému. Chtěla jsem zkusit tampony ob na noc, ale Mamka mi řekla, že to není dobré když jsem panna.. Vložka mi přes noc už nesčetněkrát protekla, takze musím spát s ručníkem - tampon na noc by pro mě byl ideální.. Myslíte si, že by to byl velký problém? Absolutne se nevyznám v tom, jak to je s panenskou blánou a tak.. jsem v tomhle trochu stydlivá. Máte nějaké zkušenosti?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nerozumím tomu, proč by měl být problém na noc s tampóny z toho důvodu, že jsi panna. Přes den panna nejsi a v noci ano? Maminka to spíše možná mohla myslet s ohledem na zdraví. Tampóny by neměly být zavedeny dlouho, hrozí syndrom toxického šoku, měly by se pravidelně měnit, ať v sobě nenosíš tampon nasáklý krví, která se rozkládá a může ti způsobit právě STŠ. Nicméně, já s tampóny spala od svých 15. let. Vložky jsem nenáviděla. Před spaním zavedla čistý, v noci se vzbudila, šla vyměnit a pak spala až do rána. NIkdy jsem neměla žádný zdravotní problém.
    Tampón na noc s tím, že jsi panna fakt nesouvisí. Jde zejména o zdravotní komplikace. Jestliže však budeš tampóny pravidelně měnit, vše bude ok.

  • Kamkri19.4.2019 20:47

    Tampony na den i noc pouzivam od cca 14 let - bez problemu. Nikdy jsem kvuli vymene v noci nevstavala .. vymenuji az rano. Panenstvi neni prekazka.

  • Celý život používám výhradně ob tampony, od své první menstruace ve 12 letech, a to i na noc, protože vložky také nesnáším a nikdy se mi nic nestalo ani mi to nebylo nepohodlné, vlastně jsem o něm ani nevěděla. Ale třeba kamarádka je na noc mít nemůže, protože ji pak ráno bolí břicho a hlava - prý. Takže zkus a uvidíš, panna není kontraindikace.

  • HaSha19.4.2019 19:34

    Ahoj, záleží na tom, čeho přesně se tvoje mamka bojí. Tampony přímo na noc mají navíc křidélka, tak mohou být širší při vyndavání, ale jsou i ve velikosti normal a panenská blána bývá pružná. Hodně jsem používala na noc klasické tampony, nespím víc jak šest hodin, takže se do rozmezí 4 až 8 hodin v návodu vejdu (trochu mi přijde, že ty "na noc" jsou spíš reklamní tah), když dáš před spaním a hned ráno vytáhneš (nebo si nařídíš budík na výměnu a dál ležíš), mělo by to být v pořádku. Jestli má máma obavu ze syndromu toxického šoku, je potřeba si uvědomit, že ten postihuje i dívky, které tampony nepoužívají a taky muže, původcem jsou bakterie a "rozjet" je může různý zánět nebo infekce, zvlášť pokud má člověk slabou imunitu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 440 odpovědí a 409 662 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist