Tampony

Otázku položila: Anonymní uživatelka #437239 21.3.2021 18:04

Ahoj, je mi 14 let menstruaci mam už 2 roky. A chci se zeptat, jak mam mamce rict,ze bych chtela zkusit pouzivat tampony,protoze vlozky jsou mi nepohodlne. Jak jste se na to zeptali vy nebo vase dcery? Dekuji za odpovedi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mám dvě dcery - 17 a 19 let. O menstruaci si povídáme narovinu již odmalička, když zkoumaly moje vložky a tampony uložené v poličkách na wc. Takže nemají problém se se mnou na tohle téma bavit od své první ms (taktéž zhruba od 12 let), starší se mnou řešila i právě bolest a nemožnost tampony zavádět (nakonec zjištěna fyziologická příčina u gynekoložky). Bez problémů mi řeknou, co chtějí koupit v drogerii, nebo si to koupí samy a já jim to proplatím, když mě požádají. Cca před rokem přišly s tím, že chtějí zkusit menstruační kalhotky, původně alespoň na sportovní soutěže, kde tráví celý den, a nakonec u nich obě zůstaly i na běžné používání. Takže být tebou, zajdi za mamkou, že bys tampony chtěla zkusit, tak jestli by s tebou zašla do drogerie a nějaké jste nepořídily. Jen ještě poznámka, že tak jako u vložek, tak i u tamponů ti některá značka nemusí vyhovovat, mají různý materiál na povrchu.

  • Mne teda vyhovujú viac vložky, ale je to veľmi individuálne. Podľa mňa nebude problém, keď sa mamky spytas, či by ti nemohla kúpiť tampóny, lebo by si ich rada skúsila. Nič na tom nie je. Prinajhoršom budeš mat alternatívu na kúpanie, ak by ti predsa len nevyhovovali.

  • Je mi 20 a Já jsem je musela použít ve 14, protože jsem odjizdela na dovolenou k moři. Moc mi to v té době nešlo zavádět, tak jsem je pak dal nepoužívala.
    Zkusila jsem je v 19, už mi zavádět šly a nikomu jsem o tom neříkala. Kupuju si je sama a před mámou se je snažím schovávat pořád, ikdyz není proč :-D:-D
    Porad mi kupuje vložky, tak je používám pouze po doma po škole, o víkendu apod.
    Myslím, že je jedno kolik ti je let :-D
    Kup si je sama, začni klasicky používat, máma to uvidí sama a zeptá se tě na to. Tak pak jen odpovíš, že si je zkusila a vyhovují ti více než vložky.
    Za mě lepší, než se jí prvně ptát :-D Když bude proti a bude ti to vymlouvat, zbytečně se urážíš třeba. :-)
    Ale je to na tobě :)

  • Neptala jsem se. Byla jsem na prazdninach u kmotrenky, zrovna sem to dostala. Ona pouzivala vyhradne tampony tak to jedine bylo zrovna po ruce. Tak sem to vyzkousela a bylo to. Pak sem si kupovala uz sama a mezi reci jsem to jen rekla mamce, ze jsem to vyzkousela a vice mi to vyhovuje. Mamce se to sice nelibilo - ona toho neni zastancem, ale nezakazovala mi to.

  • Rovnako ako nám 🙂 neboj sa toho. Skús začať tým, že ti vložky nevyhovujú a uvidíš. Ja som napríklad na tampóny nikdy nebola, z klasických vložiek som prešla na kalíšok a na noc používam látkové vložky (sú veľmi príjemné). Skús možno pogoogliť aj pre seba nejakú inú alternatívu predtým, než pôjdeš za mamkou.

  • Měla jsem přesně stejný problém. Měli jsme doma tampony o.b. mini, které tam měla sestra. Jednoho dne jsem šla za mamkou, že bych chtěla zkusit tampony a že mi jsou vložky fakt nepříjemné. Mamka se moc netvrila, a řekla mi, že to není jen tak, že to je nebezpečné. (Což chápu, špatné zavedení, syndrom toxického šoku, atd.) A řekla jsem ji, že máme doma ty malé tampony a že to zkusím. Tak jsem to zkusila, šlo to bezproblémově. Pak jsem za ni zašla, ze jsem to zkusila a žádný problém. Pak tomu celkem nahrála i dovolená na kolech. Celý týden, kdy jsme měli dovolenou, kde jsme jezdili na kolech jsem měla menstruaci, a s vložkami ve 30° a ještě na kole by nebyl dobrej nápad. Takže jsem celou dovolenou měla tampony. Tak jsem mamce dokázala, že si je umím správně zavést a ohlídat se. Pak už se tolik nestarala, a jen mi je dokupovala:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 504 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist