Syndrom polycystickch vajeniku a zalozeni rodiny

Otázku položila: Anonymní uživatelka #319104 10.1.2017 10:05

Zdravim. Ma to nektera z vas? Jak to vas doktor resi kdyz chcete otehotnet? Muj pan doktor na to ma podezreni a proto mi pichli vyvolavacku a pak mam jit na krev na hormonalni profil. Nevim, jak se to bude resit dal. Jsem z toho nestastna... dite byCh chtela, jsem po spontalnim potratu a ted se resi tohle. Jeste bych chtela znat vas nazor na to mit dite ve 21 lezech. S pritelem jsem rok. Bydlime spolu , sice u rodicu, ale oni se budou do roka stehovat a nam to tam zustame. A praci mame oba dva. Ja jeste u prace dodelavam skolu, ale v lete bude hotovo.Jestli ten rok neni malo, ale my jsme si se sebou oba jisti. :-) moc diky za vse, za vase nazory :-)

  • 10.01.2017 10:06:00 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, mě je teď jen o malinko víc (23) a rodíme za 9 týdnů. Nebydlíme sice u rodičů, ale v pronajatém bytě - xkrát jsem od někoho slyšela, že zakládat rodinu a nebydlet ve vlastním je nesmysl. Ale myslím, že je to blbost! Pokud se nestane nic mimořádného a bydlení vám opravdu zůstane, nevidím v tom žádný problém. A školu dělám pořád, sice dálkově, ale ještě nějakou dobu budu. Myslím, že u mateřské se to v pohodě dá a aspoň občas přijdeš na jiné myšlen, než jsou jen plínky a kojení :D Jediné co, my jsme manželé, a ze zkušeností z okolí bych asi s přítelem důkladně probrala, jak budete řešit věci okolo peněz, majetku atd. Přeci jen k sobě nebudete mít po právní stránce žádné závazky...
    No a k PCOS. Psala jsem to nedávno tady v poradně (https://www.womenzone.cz/poradna/otazky/Uz-nemuzu-vzdavam-to-a-nemam-to-komu-rict-192173) - ten nejdelší příspěvek :D Ale aspoň ve zkratce, PCOS mi byl diagnostikován také. Na pozitivní test jsme čekali skoro rok a půl. Věděla jsem o této diagnóze už z dřívějška. Takže když jsem vysadila HA, nejdřív jsem jen pila kontryhel a měřila bazální teplotu a doufala, že se to samo nějak upraví. Jenže když byla ovu, tak třea jednou za tři cykly. A délky byly jak na houpačce 25 - 50 dní. Po roce mi doktorka nasadila Duphaston, že to prý cyklus upraví a nastartuje ovulaci. Měla jsem jej brát od 17DC a to i přes to, že jsem jí řekla, že když už ovu je, tak až kolem 20DC a později. Ale poslechla jsem. Výsledkem byly 4 měsíce s cyklem o 30 dnech, ale bez ovu - když duphaston nasadíš před ovu, tak ji zablokuje. A to nemluvím o šílených vedlejších účincích. Takže jsem se nakonec rozhodla jinak - rehabilitace na mobilizaci pánevního dna a cvičení podle Mojžíšové, kontryhel a maliník do ovu (ale ne nijak pravidelně, prostě když jsem zrovna nezapomněla), 3-7 DC jsem brala ráno a večer fytosóju (je to přírodní náhrada za clostilbegyt k nastartování ovu). Přestala jsem řešit, jak jsou cykly dlouhé, hlavní podstatou bylo, jestli je ovu nebo ne. A bazální teplotu jsem přestala vždy po ovu měřit a snažila jsem se na to nesoustředit... Klaplo to na druhý cyklus bez duphastonu a s tímhle vším :)

  • Zalezi jak moc silne pco mas...nektera otehotni hned na prvni dobrou,jine zabere clostilbegyt a me treba u prvniho ditete pomohla laparoskopie a drilling vajecniku-navrtani vajecniku-naruseni jejich silne vrstvy a pak ovulace chodila... Bylo by dobre zjistit jestli ovulaci mas a pak se postupuje dal...

  • petulinkaa1310.1.2017 18:39

    problemy jsem mela po vysazeni ha v 18ti rok 2006,ve 22ti r,2010 diagnostikovano PCOS,brala jsem orgametril,clostilbegit,duphaston,utrogestan atd. K nicemu,jo cyklus byl krome duphastonu pravidelny,ale mimco ne.Ja cykly nemela v podstate bez vyvolavacky vubec.Na vse se vyprdla,zadny prasky,mereni,ovu testy a podobne.V unoru 2012 jsem poprve otehotnela,ale v 6tt v breznu jsem samovolne potratila,v dubnu prisla MS a v kvetnu uz ne a zacatkem cervna jsem nasla dve // a uz nam tu beha 4 leta cacorka.Cykly po porodu nic moc,ted mam MS 1x za 2-3mesice.Takze snazeni od 18ti,ofiko od 19ti a otehotnela jsem ve 23ti letech a porodila ve 24ti.Dyztak pisni sz :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 715 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist