Svatba

Otázku položila: Anonymní uživatelka #312394 15.8.2021 18:27

Ahoj ženy.
Za jak dlouho od vztahu jste se s mužem brali ? Já mám pocit,že se nikdy nevdam 😔 s jedním mužem jsem byla 4 roky,v těhotenství jsem ho ale opustila (byli tam vážně důvody,to je teď fuk). Pak jsem si našla partnera a opět 4 roky vztah a nic. Opět nejake příšery a rozchod. Teď jsem s pritelem druhý rok a co jsem tak pochopila,nechce se nikdy oženit. 😔 na mne to už docela jde. Už po tom toužím a přemýšlím,zda li má vůbec smysl setrvavat ve vztahu,který nemá budoucnost. Naco spolu být,když to nikam nevede? Ztrácím jen čas? Samozřejmě na něj nehodlám tlačit ale když pořád slýchám,jak je svatba trapná a že on by to nikdy neudělal,že nechce a že nechápe,proč se lidi berou atd atd tak nějak nevím 😒 od tohoto může se svatby evidentně nikdy nedočkám. Tak nevím zda zůstat v tom vztahu vůbec. Kdo mě bude chtít s pubertálním děckem ve čtyřiceti? Všechny moje kamarádky jsou vdane ,jsem poslední 😒 co jsem tak hledala spolužáky že zakladky a střední tak už jsou taky většina vdaná dokonce i kluci a dokonce všichni mi ex a to mě deptá 😫 asi je to trapné ale toužím po tom,už se mi o tom i zda. Dočkáme se někdy? 😫

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • My se vzali po 8 letech (ale začali jsme spolu chodit když mi bylo 18) pokud se ženit nechce, tak to s ním v klidu prober jestli by nezměnil názor že to pro tebe hodně znamená a pak se rozmyslibty jak moc je to opravdu zásadní.. i bez manželství můžete mít hezký fungující vztah

  • julie.my16.8.2021 8:05

    Měla jsem několik vztahu trvajících cca 2-3 roky a vždy s muži kteří nechtěli svatbu. Já jsem věděla že ji chci a že taky ji chci s mužem který to vnímá stejně. Proto jsem vždy šla o dům dal. Naštěstí jsem našla někoho stejně smýšlejícího a jsem za to šťastna. Jsme svoji už skoro 7 let a neměnila bych. Svatba ti štěstí nezaručí ale já jsem v tomhle staromódní, první svatba, bydlení, dítě... Chápu že ne vždy to vyjde jak si člověk plánuje. Toto za tebe nikdo nevyřeší, buď se s tím smíříš nebo budeš hledat dal někoho, kdo bude na stejně vlně jako ty. Přeji hodně štěstí.

  • Maja198417.8.2021 22:17

    Je tezke radit. Nikdo ti nemuze rict, co mas delat. Musis vedet sama, zda jsi ted s partnerem stastna. Pokud to neni ono, svatba to nezmeni.
    Ja se vdala az ve 36 letech po 5-ti letech vztahu a se dvema detma. Nechtel se zenit vubec, ale cekali jsme treti a to uz sam uznal, ze musime. O miminko jsme tyden pred svatbou prisli. Chtela jsem to zrusit, ale nyni uz manzel trval na tom, ze to udelame. Byla to tajna svatba, jen my, nase deti a svedci a pak jsme snad mesic byli znovu jak cerstve zamilovani. Ted to treti mimi cekame znovu 😉

  • Veronika3215.8.2021 20:10

    Já jsem s chlapem od roku 2007,po krátkém chození jsme spolu začali žít,máme 2 malé děti.Sice bych ráda svatbu,ale chlap zatim nechce.neresim.mam hodně kamarádek i kamarádů ve vztahu bez svatby nebo i rozvedených.pokud jsi s chlapem co svatbu nechce,tak buď to musíš přijmout a netlačit ho do toho nebo jít o dům dál.

  • Jitule198615.8.2021 20:37

    Ahoj my po 11 letech 😁

  • Francy15.8.2021 21:30

    My jsme spolu 6 let, a taky bych se ráda vdala, ale přítel se na to necítí, prý je na takový závazek ještě moc mladý (29 let) a ženatý být nechce. Také jsem si nejdřív říkala, že nechci dál zůstávat ve vztahu, který nebude pokračovat k manželství, ale je to opravdu tak důležité? Rozejít se s ním jen kvůli tomu, ze nechce svatbu? Ani svatba ani nic jiného nám nezaručí jistotu a 'žili šťastně až do smrti'. Má jiné kvality a vlastnosti, které převažují nad mým vdavekchtivým pocitem. Řekla jsem mu, jak to cítím, on mě, ale svatbu si člověk vynutit nemůže. Někdy je to hodně těžké, vůbec když vidím fotky ze svateb kamarádek, neustále dotazy od příbuzných, tlak okolí je velký, ale vždy si připomenu, že máme jinak skvělý vztah, stejný pohled na svět, rozumíme si a žádné velké vztahové problémy nemáme. Takže občas mě přepadá smutek, ale vím, že to zase přejde až se společně budeme něčemu smát.

  • Svatba ti přijde jako smysl života a smysl vztahu? Myslíš si, že se tím ten vztah změní?? Že bez svatby nemá vztah budoucnost? To je podle mě dost přitažené za vlasy. Já si teda osobně myslím, že žít se dá i bez papíru. Když jsem byla s partnerem 2-3 roky, strašně jsem se chtěla vdát, ale on nechtěl, necítil se, přišlo mu to zbytečné. Po 5 letech mě požádal o ruku, ale už mi to přišlo takové, že se mi teď nějak nechce. No jedeme 9 rok a pořád nejsme svoji a já vše přehodnotila. Než dávat peníze za svatbu, která bývá často jen pro okolí, tak jsme si pořídili domeček a cpeme penízky do domečku. Máme společnou budoucnost v podobě domu, dětí a zážitků a bůhví co nás ještě společného čeká, třeba jednou k té svatbě taky dojde, ale proč to tak hrotit?? :)

  • my jsme spolu s muzem 15let, 3deti planovane pocate, barak jsme postavili.. a svatbu vnima jako prezitek doby a zbytecny papir. deti maji příjmení po me.
    kolem me jsou uz rozvody, ac bych se rada vdala, tak vidim, ze papír jim vztah nepojistil. takze na to u nas netlacim, ozvala jsem se, to jo, moji i jeho rodice... ale nechavame to uz byt. hlavne, ze nam to klape ;-) mame mezi sebou duveru, spolecne deti, majetek.. takze i bez svatby vidim spolecnou budoucnost :-)

  • Ahoj, já jsem měla první vztah 6 let, to se mi moc do svatby nechtělo, druhý 5 let, taky žádná svatba, teď čekám na prince na bílém koni. 😂 Nevím, asi bych se už taky vdavala, ale každý to máme jinak a mužům to většinou přijde zbytečné, uvažují nad tím trochu jinak. Určitě si o tom promluvte.

  • Kvitek.bily16.8.2021 8:30

    Brali jsme se po sedmi letech. Ale je celkem jedno, jak dlouho jsme byli s přítelem než jsme se vzali. Důležité je, co je podstatou tvého vztahu. Zda je jediným cílem svatba nebo je důležitější, že se máte rádi a chcete být spolu i bez potvrzení na papíru.

  • Brali jsme se po 9 letech,ale celou dobu jsme to měli oba stejně a věděli,že prvně svatba a pak děti.

  • Mam dva pohledy na vec. Za prve bych rada vedela, proc tak moc touzus po svatbe. Svatba prece neni to hlavni a nejdulezitejsi ani ve vztahu, ani v zivote. Opustis chlapa jen proto ze si te nevezme, kterej je hodnej pomaha, ma te rad, mq rad tve dite, vs chno klaoe a vychazu., aby sis treba nasla chlapa, kterej si te vezme, ale bude to priserny hovado, ktery na tebe bude srat, nepomuze tibanis hovnem atd atd??? Popremyslej proc je pro tebe ta dvatba tak dulezita a jestli je dulezita.
    Z druheho hlediska. Ja jsem se s chlapem vdala, milujeme se, ale svatba byla z ciste ekonomickeho hlediska. Spolecny majetek atd, pak danove ulevy na nevydelavajici partnerku v dobe kdy jsem na materske a v neposledni rade je to z duvodu, ze chtel jine prijmeni nez mel, mel po otcimovi, ktereho nemel rad. Tech oraktickych duvodu bych nasla i , meli jsme i duvod ten, ze jsme nechteli platit darovaci dan z nemovitosti.... Bylo toho vic.....
    Takze rada, popremyslej jestli a proc je svatba dulezita a pripadne zkus pritwli vysvetlit prakticke duvody.

  • Lenouch2331.8.2021 16:19

    Vy co jste měly svatbu, tak kde jste si nechávaly dělat takové ty uvítací cedule, podpisové obrazy, fotoobrazy apod ?

  • Jarmillka6.9.2021 16:49

    Tady ty věci dělají na svatbomilka.cz. Zkus se podívat na jejich web, protože to co mají je úplně něco jiného a ty jejich nápady se mi moc líbí.

  • Tamous28.9.2021 15:50

    Se svatbomilkou mmám taky zkušenost. Dělali nám jak svatební oznámení, tak uvítací cedule, portréty apod. Však se koukni na jejich web www.svatbomilka.cz je tam z čeho vybírat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist