Strach ze selhání ochrany

Otázku položila: Anonymní uživatelka #396031 9.1.2019 21:53

Ahoj holky,
Mám takový dotaz.

S přítelem máme sex už delší dobu a vždy používáme pharmatex spolu s kondomem, protože nechci používat hormony (i přítel je proti) Poslední dobou ho ale máme zřídka, a tak jsem se ho zeptala, jestli je všechni vpořádku. Zjistila jsem, že má obrovský strach z těhotenství. Dítě zatím opravdu nechceme, ale myslím, že opravdu nic nepodceňujeme a já se z toho vlastně nemám důvod stresovat. Přítel se mi ale svěřil, že proto si samotný sex skoro neužije (nebo neuvolní se..).... Je to pro něj neskutečně stresující i kvůli tomu malému riziku otěhotnění (v tomto případě je téměř mizivá).

Zažíváte to někdo také? Nebo zvládl to někdo vyřešit? Dost mě to mrzí. Chci, aby to bylo skvělé pro oba... Budu ráda za jakoukoli radu :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy10.1.2019 5:58

    Myslím, že máte dostatečnou ochranu, pro jistotu může přítel ejakulovat mimo. Jistě, nic není 100%, ale kdyby náhodou kondom prasknul, tak existuje pilulka po. Není to nic pěkného pro tělo, ale když je potřeba. Plno párů používá jen kondom a bez problému, stejně jako celý život někdo praktikuje přerušovanou soulož a bez dítěte.

  • macicekkajik10.1.2019 8:39

    Psychika je nejhorší a vyřešit to musí chtít on sám. Nezbývá ti nic jiného, než přítele neustále ujišťovat, že je minimální riziko otěhotnění, když používáte kondom a kdyby se náhodou protrhl tak pharmatex. Psychický blok je o trpělivosti a změnit to musí chtít on sám. Hodně trpělivosti přeji.

  • stupidiack10.1.2019 10:12

    Zvláštní, většinou se stává, že ženy mají větší strach z případného těhotenství, chlapi to moc neřeší, protože jim břicho nenaroste. :-)

  • stupidiack10.1.2019 17:55

    Je důvod se opravdu obávat, když kombinujete dva druhy antikoncepce? Potom už zbývá jenom sex neprovozovat, to je antikoncepce nejspolehlivější. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 502 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist