Strach z otěhotnění při HA

Otázku položila: Anonymní uživatelka #396323 31.10.2018 10:36

Ráda bych věděla, že nejsem sama. Mám opravdu panickou hrůzu z otěhotnění a to pravidelně a poctivě užívám antikoncepci. Je mi 21, s přítelem máme sex často a já po každé menstruaci opravdu těžce odolávám koupit těhotenský test. Občas se mi stane, že mě po sexu trápí mírná bolest v podbříšku. Přesně to samé jsem totiž měla v 18letech s expřítelem, kdy jsem zjistila, že jsem těhotná. (Šla jsem na potrat, nebyla jsem připravená. Prosím nesoudit.)
Věříte hormonální antikoncepci? Jen chci znát názory ostatních. Vím, že žádná antikoncepce není stoprocentní, ale už mě nebaví být stále ve stresu a praktikování přerušované soulože nebo používání i jiné formy antikoncepce mi přijde jako blbost, když platím každé tři měsíce nemalou častku. Potřebuju jen uklidnit. Děkuji za každou odpověď

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Přesně jak píšeš, žádná ochrana není 100%. Tak zvaž jinou metodu, které věřit budeš. Stresováním si ničemu nepomůžeš, vhodnější je použít takovou metodu ochrany, se kterou si budeš jistá.
    Bolest po sexu někdy bývá, je způsobena více věcmi - obdařený chlap, četnost sexu.. Bolest po sexu však může značit i závažnější problém (nemyslím těhotenství), který ale vyloučí doktor.
    Já osobně vyzkoušela několik druhů ochrany (hormonální antikoncepce, pesar, kondom, přerušovaná), vždy jsem tomu věřila a nikdy z toho neotěhotněla.
    Asi nemá smysl pokračovat v něčem, čemu sama nevěříš... :-/

  • Pokud máš strach, i když je její spolehlivost hodně vysoká, kombinuj HA + kondom pro větší bezpečí. Pokud máš stále strach, přestaň sexuálně žít. Zní to jako hloupá rada, ale v takovém případě ti vážně nechtěné těhotenství nehrozí. ;-)

  • Mne sa zdá, že ty si v takom štádiu, že potrebuješ psychológa, možno aj psychiatra a nie ženské fórum.

  • Francy31.10.2018 16:50

    Brala jsem prášky 3 roky, pak mě nebavilo myslet na bobule každý večer, tak jsem přešla na Nuvaring. Následovalo prozření, že hormony už fakt ne a teď střídáme kondom a pesar + spermicid + přerušovaná. Těhotná jsem nikdy nebyla. Ale musím říct, že s hormony jsem se cítila nejvíce jistá, teď občas zapochybuji. Při pravidelném užívání bych se opravdu těhotenství nebála ;-)

  • Uprimne, nemej sex... To je 100% ochrana... Nerikej mi ze s takovym neopostatnenym strachem ai to dokazea uzit...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 445 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist