Stále cítím tampon

Otázku položila: Bývalá uživatelka #115326 28.4.2015 21:29

Ahoj holky,
Je mozne, ze se to tu uz resilo, ale nejak sem to v poradne nenasla :/ (mozna sem to prehledla nebo proste neumim hledat :D). Mam takovej neprijemnej problem s tamponama ... kdyz je zavedu, tak je cejtim at se snazim jak se snazim a at pouziju mini nebo normal ;) ... Kdyz uz si na ten neprijemnej pocit toho, ze cejtim tampon zvyknu, tak po tom mam problem pouzit dalsi, protoze proste dre :D (i druhy den MS)... jedinej po kterem nemam pocit, jak kdybych mela nejakej zanet je o.b. optiBalance SilkTouch ... nemate nejakej tip?
Diky :)

  • 28.04.2015 21:42:14 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, pokud Ti tampony nevyhovuji, tak bych doporucila se jich vzdat. Ze zdravotniho hlediska nejsou uplne idealni, vysousi sliznici atd. Pokud se chces vyhnout vlozkam (a to se Ti vubec nedivim) zkus menstruacni kalisek.

  • A zavádíš ho opravdu dost hluboko? Já si tam při zavádění strčím celý prostředníček.
    A určitě bys neměla mít pocit, že tě to dře, pokud tomu tak je, tak je tampon asi málo nasáklý. Velikosti se volí podle síly MS. Pokud se ti špatně zavádí, že jsi na začátku suchá, můžeš ještě použít lubrikační gel.

  • venysek28.4.2015 21:36

    Zřejmě je zavádíš špatně, nemáš tampon vůbec cítit. Většinou stačí zastrčit ho ještě kousek dál a už ho cítit nebudeš (šikmo dozadu). Samozřejmě, při zavádění musíš být uvolněná, aby ti to šlo. Určitě používej takový tampony, který ti vyhovují nejlíp, mě zase paradoxně nevyhovují od OB ty pro snazší zavádění, protože mě dřou a to i když je vnitřní sliznice zvlhčená. To, že tě zavádění dalšího dře je právě způsobený tím, že máš suchou sliznici, takže bych tomu dala třeba 15 min čas než zavedeš další, aby tě to nebolelo :-)

  • Taky jsem měla problém se zaváděním tamponů,navíc mě to dost bolelo,jak to dřelo,proto jsem začala používat tampony Tampax s aplikárorem. Aplikátor zavede tampon tam kam má,tedy dostatečně hluboko aby nebyl cítit,je to mnohem rychlejší,pohodlnější a navíc je to o milion procent hygieničtější,než zavádění normal tamponů. Protože stačí špatně umytá ruka,nebo troška nečistoty za nehtem.. :O=

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist