Snaha otěhotnět

Otázku položila: Kat.131993 6.9.2019 19:40

Ahojky😊 potřebuji poradit, s přítelem se půl roku snažíme o první miminko. Zatím se nedaří a já se kazdy měsíc uklidňuji že se nic neděje.Teď se rozhoduji jestli jít pro radu k doktorovi nebo ne. Protože mi každý měsíc chodí ms o 2-3dny dřiv. Co myslíte?mám jít, nebo jen zbytečně plaším? Děkuji za rady, zkušenosti😊

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jakoze mas jeden cyklus 30 dnu, dalsi 27, další 24 pak 21 atp?

  • No, v prvom rade, tvoj cyklus je úplne normálny. Zdravý ženský cyklus sa berie ako pravidelný ak má od 21 do 40 dní s tým, že ms chodí po rovnakom počte dní +/- 3 dni. Čiže ak je tvoj cyklus pravidelne dlhý 25-26 dní tak to znamená, že je pravidelný a nie je na ňom nič nenormálne.
    Rovnako polroka nie je dlhá doba snaženia sa. Tým nevylučujem skrytý problém, ale zatiaľ nie je dôvod si myslieť, že je niečo nesprávne. Naviac psychika zohráva naozaj veľkú rolu, takže žiadny stres.

  • Ahoj :) my sa snažíme už 9 mesiacov a zatial neúspešne. Snahu konzultujem s gynekologičkou a tá tvrdí, že zdravému paru môže počatie trvať aj jeden cely rok. Ak má žena nepravidelný cyklus alebo muž zlý spermiigram alebo akýkoľvek iný problém môže to byt aj dlhsie. Určite sa neplaš a užívaj si život :) ja som sa už naučila nepripúšťať si veci, ktoré by mi pokazili náladu. Pri negatívom tt si poviem, že určite to vyjde další cyklus :)

  • Já otěhotněla po půl roce, MS pravidelná a nijak intenzivně jsme se nesnažili, tak vydrž, ono to přijde ;-)

  • Ahojky, taky jsme se snažily asi rok a po konzultaci s gynekoložkou, která mi doporučila koupit inofolic, jsem otěhotněla hned druhý měsíc, to však dopadlo špatně kvůli mé vrozené leidenské mutaci. Tak jsme se opět začaly po nějaké době snažit, půl roku nic, tak jsem opět nasadila inofolic a nyní jsem opět těhotná, hned měsíc po nasazení....takže podle mě zázrak, který opravdu funguje jelikož mi hned dvakrát zabral :)

  • To přijde neboj pak budeš nadávat že už děti nechceš a chceš jen ticho a klid :-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist