Sklenikove dite

Otázku položila: Anonymní uživatelka #391739 28.12.2018 13:32

Mame ani ne mesicni miminko. Dnes je krasne, sli jsme poprve s kocarkem ven, na deset minut. Male posledni minutu fnukalo. Podle manzela jsem p**a, ktera sla ven jen proto, aby se ukazala s kocarrkem (nikdo nas nevidel), jsem chora, pitoma, mala bude nemocna. Neznam jeji potreby, nezvladam domacnost (nepovesila jsem hned po pipnuti pracky pradlo, mela jsem male na ruce. Zakazal nausnicky, bolelo by ji to a tlacilo. Co mi vadi, ze mi tak nadaval pred malou. Ted cekam, az se omluvi, on ceka, az se omluvim ja, ze jsem ji vzala ven. Podle nej za tu chvili mala onemocni a pomalu umre a bude to ma vina...omlouvam se, ze tady pisu. Muselo to ven. Mala krasne pribira, je plne kojena, jen moc nespinka

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mohu Tě o něco poprosit? Nechej svého manžela přečíst si můj příspěvek, ano? Drahý tatínku, mohu Vás ujistit, že jediný tupec široko daleko jste Vy. Pro Vaši ctěnou informaci, doby, kdy ženy nesměly chodit s novorozenými dětmi po dobu šestinedělí ven skončily spolu s minulým režimem. Nyní se celkem běžně doporučuje chodit s dítětem ven co nejdříve, aby se dostalo na čerstvý vzduch a vytvořilo si také nějakou tu imunitu. Pokud venku není mínus dvacet, dítě je v kočárku a je správně oblečené, není v tom sebemenší problém. Problém je však s tatínky, co se ke svým partnerkám a matkám svých dětí chovají jako totální hovada. Takoví by se bývali měli před více jak devíti měsíci zamyslet, zda je opravdu rozumné, aby se rozmnožovali, když neumí udržet nervy na uzdě. Vaše partnerka, coby matka Vaší dcerky má na rozdíl od Vás mateřskou intuici, mateřské instinkty a ve svém těle takový koktejl hormonů, který by jí nedovolil své dítě ohrozit. Díky tomu je pak taková matka schopna umlátit tupou lžící každého hlupce, který by chtěl její dítě nějak ohrozit. Ve Vašem případě doufám, že za ohrožení bude považovat i ohrožení nepatřičnou výchovou a usměrní Vás tou tupou lžící dříve, než Vaše dcera začne vnímat, co jste to za ubožáka, který uráží její maminku a místo, aby ve svém srdci nosil hlubokou úctu k ženě, která prožila nelehkých devět měsíců těhotenství, bolestivý porod a dala Vám ten největší dar v lidském životě, nosí ve svém srdci jen zášť, ješitnost a blbost. Vzpamatujte se! Vaše žena ve Vás potřebuje mít podporu a ne nepřítele a Vy jste na nejlepší cestě totálně si podělat celou rodinu!

  • hajtlik28.12.2018 14:40

    Promiň, ale s tímhle hovadem sis dělala dítě? Mě by jednou řekl že jsem p... jen proto, že jsem se šla projít ven, kde je nula (nula!!!! ne -20) na sluníčku je navíc mnohem víc, a šel by, dítě ne dítě. A že "nezvládáš" domácnost? Holka tohle máme každá s novým miminkem, a není to vůbec o nezvládání. Když mu to tolik vadí, jistě má ručičky taky, aby pomohl. Jinak ať drží papulu. S kočárkem normálně ven choď, do kočárku nefouká a pokud máš obavy, můžeš přes boudičku hodit bavlněnou deku, případně zvednou dekl z nánožníku (pokud máš tento typ kočárku) Nikdo ještě z čistého vzduchu neonemocněl :D Spíš naopak :)

  • To ti opravdu rekl, ze jsi pica? Ja bych se odstehovala hned jak by rano odesel do prace.
    Mimochodem, pravdepodobne to nebude prvni incident. Melas byt pryc uz davno...

  • buccaneerka228.12.2018 19:39

    Když jsem odcházela z porodnice, řekla mi doktorka, že od 7. dne je ideální chodit denně tak na 20 minut na procházku, pokud není -10 nebo +30. My jsme měli tu druhou možnost, celé léto třicítky a malá to přežila ve zdraví.

  • Veronika3228.12.2018 14:16

    s prominutím je manžel vůl. Mám obě děti zimní(dcerka prosinec 2015, syn únor 2018), s oběma jsem 2.den po propuštění chodila ven(takže oběma bylo cca 10 dnů), šestinedělí není od toho být zalezlá doma s mimčem. A víš co je zvláštní? že dcerka až po nástupu byla nemocná, či-li ve skoro 3 letech, do té doby nic a chodila jsem s ní jak v zimně, tak v létě, v dešti, v chumelení, za sluníčka.krom toho,ty jsi snad svéprávná matka co byla schopná otěhotnět,porodit dítě tak se můžeš rozhodovat sama. syn občas mívá rýmu, ale to je spíš od toho jak vyzvedáváme dcerku ve školce a potkává se tam s ostatními dětmi.Mě kdyby chlap něco zakázal co se týká dětí tak si postavím hlavu a udělám si to podle sebe, nekecal mi do očkování, ani naušnic(krom toho se nastřelují,to je stejné štípnutí jako při očkování-to ti taky bude vymlouvat?),ani školky.Jinak já mám obě děti nespavce přes den, ale spí v noci.domácnost máme takovou jakou máme,vypulírováno není, dva raraši se postarají o nepořádek.jinak chlap mi s domácností pomáhá,třeba to prádlo věší, umývá nádobí,pomáhá mi s úklidem.

  • PS2: Pračku zásadně vytahuji x hodin po doprání a to žádné dítě nemám. A víš co? Když to mému chlapovi vadí (a občas má také tendence vysírat), tak jde a pověsí to sám. Proč? Protože jsem ho naučila, že v domácnosti bydlíme oba a že má taky ručičky. Od té doby zametá, umývá zem, umývá nádobí, vynáší koš a vytahuje věci z pračky bez říkání. Neexistuje, aby mi kvůli něčemu takovému nadával, to by chlapec rychle skončil. Moc dobře ví, že ho miluju, ale že jak se do lesa volá, tak z lesa medvěd. On mi pomáhá, já si toho vážím a nedělá mi problém mu pak uvařit na co má chuť apod. Zkrátka to doma musí fungovat nějak vyrovnaně. A mimochodem, když je Vaše maličká pro něj tak důležitá, tak by si měl uvědomit, že dítě je na prvním místě. Když máš dítě na rukou, je nějaká pračka naprosto mimo oblast tvého zájmu a je to tak v pořádku. Dítě je spokojené, že se mu věnuje maminka, ne že je vytažené prádlo z pračky!

  • Ahoj, hele takhle řeknu ti to... Já měla manžela - 32 já také 32 a pořídili jsme si dítě ☺ a přesně takhle to začalo první pohoda a pak začalo přesně co u tebe a teď? Máme 3 děti dvě holky a jednoho kluka na jednu z holek je šílene protivný být tebou bych mu řekla buď se bude chovat normálně nebo ať táhne... Nebo táhni y podle toho koho je ten dům (byt) a jestliže ne tvůj tak myslím že bydliště si najdeš a nebo rodiče nebo kamarádky pomůžou - promiň ale teď je ještě čas a můžeš si toho chlapa najít... Rozhodni se podle sebe bude budeš s ním a až ji bude 13-14 bude brečet a chodit za tebou že ho nesnáší... Myslím že ji bude o mnoho lépe jen s tebou nebo s někým normálním8-o

  • HaSha28.12.2018 13:51

    Pokud bylo dítě oblečené, jak má, ve fusaku, tak je v měsíci života naopak každodenní procházka doporučovaná. Miminko, které je často venku na čerstvém vzduchu, líp prospívá, venku se líp unaví, má pak větší chuť k jídlu a zvyšuje se tím jeho obranyschopnost, takže bych řekla, že to naopak trochu zanedbáváte. Třeba fňukala právě, že není zvyklá. Být vámi vykašlu se na omluvy, na prádlo i na náušničky na chvíli zapomenu (z toho by se mohlo stát akorát hádání a připomínání, co kdo udělal a neudělal před xy lety) a proberu konkrétně procházky, přece ji nebudete držet doma do léta. Žijeme v době, kdy si sám může na internetu najít výhody a nevýhody takové procházky, akorát musí chtít.

  • emma1528.12.2018 13:53

    jaj. nemáš se za co omlouvat. hlavně by ti s domácností taky měl trochu pomoct on. nechápu proč by měl být problém vzít malou ven. já tedy nevím jestli se má po narození nějak čekat než se miminko vezme ven, ale myslím, že je to blbost. jestli byla dost oblečená a nebyly jste venku od rána do večera. zkus si s ním o tom promluvit. nebo at mu někdo nenápadně domluví. hlavně se nenech debtat. a jinak vám to klape? samozřejmě nemůžu vědět jak na tom jste, ale měj když tak na paměti, že raději at jsi na miminko sama než v nefunkční a nešťastné domácnosti. přeji hodně štěstí, pevné nervy a zdravé miminko!

  • S měsíčním dítětem jsem v takovémto počasí chodila bez problémů víc než na hodinu. Naopak držet dítě doma není dobré, pokud nejsou teploty nižší než-5°C bez obav ven můžete.
    K nadavkam se nevyjadruji, s kým sis dítě udělala tvoje volba. Ja bych ho poslala do zadele.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 506 odpovědí a 409 708 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist