Sexualita a děti-puberťáci a puberťačky

Otázku položila: Bývalá uživatelka #2707 27.8.2012 11:28

Ahoj holky,stojím před úkolem,jak seznámit svého syna se sexualitou a tak vůbec.Jak jste na to šly vy?Neuznávám řešení-mrtvej brouk (oni jsou děti chytré a vědí ).

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Taky si myslím, že takové věci by se měly dětem říkat co nejdřív, už kolem 8-10 let. A hlavně holkám pak v pozdějším věku POŘÁDNĚ vysvětlit věci kolem menstruace, prvního sexu a hlavně antikoncepce, protože i tady v té poradně to podle dotazů vypadá, že souložit umí každá čtrnáctka, ale kondom v životě neviděla. :)

  • Já zatím zkušenosti nemám, ale lsestra to teď aktuálně řeší, řekla bych.... Jí teda pomohla situace...synovec odjel poprvé na tábor (je mu 8 let) a po návratu začal s otázkama...Proč mi holky říkaly puberťáku? Proč se holky styděly před náma svléknout do kalhotek? My jsme kvůli nim prohráli soutěž o nejdelší řetěz z oblečení. Proč se sestřenka zamyká když se převléká? A proč nemůžu jít do vany se sestřenkou, když s malou ségrou jo? A proč se sestřenka stydí mluvit s tím klukem na koupáku? A proč si v tom filmu dali pusu? Takže sestra pomalu vysvětluje a jde do takové hloubky dokud malý poslouchá. No a pak taky moje těhotenství...nejdřív ho zajímalo jak se miminko dostane ven, až potom, jak se dostalo dovnitř a říkal: a mamko neříkej, že jí rozříznou břicho, tys to taky říkala, ale jizvu jsi neměla....

  • U puberťáka se Ti klidně může stát, že nebude žádné informace od Tebe chtít. Myslím, že zasvěcování kluka by měl spíš provést mužský a holky zase ženská. Zkus to naznačit manželovi, ať Ti s tím pomůže. Jak píše Martasek89 možná je lepší začít s osvětou dříve, protože jak se dítku začnou "bouřit" hormony, už to bere jako trapné a nechce se o tom bavit (a pak už Ti nezbyde než dělat mrtvého brouka :-( a modlit se aby to dobře dopadlo).

  • Martasek8927.8.2012 11:38

    Já mám sice dcerku ještě maličkou,a le chci si půjčit nějakou knihu a začít pomalu někdy možná v předškolním věku. Začíná se s tím stejně čím dál dříve. Tak uvidím, co vyčtu a dle toho půjdu :)

  • Simone28.8.2012 15:41

    Pomož si knihou pro to dělanou a odpovídej na všechno, na co se tě zeptá, pravdu. A odpovídej jen na tolik, na kolik se tě zeptá, ale na druhou stranu bych z toho nedělala tabu, děti z toho mají pak akorát zmatek. Doteď si pamatuji na trauma, kdy jsem se od spolužáků dozvěděla, že miminka se nerodí z vajíček jak slepice, jak mi tvrdila mamka, ale trochu jinak... Od té doby jsem o sexu mohla otevřeně mluvit s každým, jen mamkou ne a dlouho jsem jí vyčítala, že ze mně udělala blbečka ;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 538 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist