Sex a ochrana

Otázku položila: Anonymní uživatelka #45996 1.9.2011 20:16

Čáááu děvčice..mám přítele a kvuli problémum s Ha..jsem vysadila a používáme jen kondom..jak moc je spolehlivý? Díky za co nejvíc info a rady od kohokoliv ;))))

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mám s kondomy dobré zkušenosti, ale to je věc individuální...sice je pravdou, že to není tak procítěné jako bez něj, ale raději to, než nechtěné těhu..;-)

  • Léta jsme používali kondomy, nikdy nesjel, ani nepraskl. A to že selhal aspon zjistíš hned...takže můžeš aspon běžet pro postinor, u ha to zjistíš až když ti nepřijde MS a už jsi v prčicích. Já se na kondom spoléhala ve spojení s ha, tobě bych doporučila třeba spojení s pharmatexem...ale docela se to prodraží:(

  • Verousek891.9.2011 23:01

    Já s kondomy mám jedině dobré zkušenosti, nikdy se nám nestalo, že by prasknul nebo se svlékl. Samozřejmě není to tak procítěné jako bez něj, ale rozhodně lepší ochrana než třeba přerušovaná soulož. Jinak jsem slyšela, že kondom praskne, když při nasazování nezmáčkneš špičku, tudíž v něm zůstane vzduch, pak je velká pravděpodobnost toho, že praskne. Další pravděpodobnost protržení je, když žena není dostatečně vlhká a kondom takzvaně "dře", pak je také větší pravděpodobnost, že praskne. A mohou být další problémy. Klidně mi dejte spoustu mínusů, ale dle mého názoru má kondom tak malou spolehlivost jen z důvodu, že ho někteří lidé neumí správně použít. Stačí maličká chyba a už je malér. Přece jen testy spolehlivosti se dělali na počtu žen, které otěhotněli, aniž by chtěli... ale kolik žen a mužů při tom testu správně kondom použili to už se neuvádí. To samé s HA, ta je účinná na téměř 100%, ale když ji žena neužívá správně, tak spolehlivost je k ničemu. Ale je to pouze můj názor. Je mi jasné, že se někomu nebude líbit :)

  • Taky jsem zastáncem HA, ale je plno kolek, kterým to nevyhovuje zdravotně nebo tak... Pro ty je asi nejlepší kondom, ale vzhledem k tomu, že jeho spolehlivost je mezi 60-80%, tak bych ho s něčím zkombinovala. Je taky fakt, že kondomy se docela prodraží...

  • Ahoj,my take pouzivame kondomy asi 2roky a vse bez problemu. Ani jednou jsme nemeli nehodu, praskly kondom ci neco podobneho a to ani nekupujeme zadne vylozene znackove kondomy.Takze za me bezpecnost 100% - tedy pokud se s kondomem spravne zachazi ( zadne dlouhe nehty,prstynky..atp,aby se neposkodil povrch) :)

  • ajanka2.9.2011 16:37

    Já myslím,že pokud se správně používá tak je skoro 100%,už ho používáme dlouho,protože HA mě také nevyhovovala a tak jsme byli nuceni použít tuto metodu a zatím bez nehod (cca 5 let) :-),tak snad to tak bude dál.Myslím,že není se čeho bát,určitě by jsem nespoléhala na plodné a neplodné dny a měření bazální teploty-ta je dobrá tak akorát když si chceš naplánovat mimčo.

  • Ahoj..no nevím,já jsem zastánce HA....sice kondom tě chrání před nemocemi,.ale může se lehce protrhnout. Krom toho sex s kondomem je dost "neprocítěný"....Ale jsou to jen mé pocity:)

  • Souhlasím s Queronika, že jsem zastáncem HA, ale i při HA používáme kondom, je to sice jiné než bez, ale jistota je jistota...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 563 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist