Selhani antikoncepce?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #391491 4.5.2018 22:31

Ahoj holky,
obracim se na Vas, protoze uz jsem normalne zoufala! Cely predchozi mesic jsem brala antikoncepci. Vynechala jsem asi tri tabletky z celeho platicka a do toho jsem je nebrala ve stejnou dobu (stavime dum, takze jsem je brala driv nebo i pozdeji). Do toho jsem mela nejake strevni potíže, zvracela a mela prujem, co si tak vzpominam. S ex pritelem jsem spala pred zhruba 3 tydny, pred 2 se se mnou rozesel a od te doby delame, ze se nezname. Ale k veci. Menstruaci jsem mela dostat minuly tyden v patek. Jenze se misto ni dostavilo jen spineni, ktere trvalo ani ne dva dny a nebylo nijak silne, ze stacila intimka. Jenze od te doby se mi neustale spatne. Zaludek na vode, bolest v podbrisku, bolest hlavy, zakrecovane bricho, prujem, zvraceni. Nemam odvahu si udelat test, protoze pokud vyjde pozitivni, asi bych se zblaznila. Ne kvuli tomu, ze bych cekala dite, ale kvuli tomu, ze bych zustala sama, protoze jak mi muj ex sdelil, jen se se mnou trapil a ted je mu lip beze me a nechce o me uz ani slyset, natoz me videt. Myslite, ze sance, ze jsem tehotna je? Dite bych si kazdopadne nechala, jen ted trochu vic silim a raplim, i kdyz je mi jasne, ze mi napisete, ze bych si za to mohla sama, coz ja vim..
Dekuji za pripadne odpovedi..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Myslim, ze uz jsi sem psala. Tak strucne.
    Nekolik rizikovych veci. Beres HA jak lentilky, v nepravidelnou dobu, do toho strevni problemy a nechraneny sex. Co si to telo ma myslet? A ze stavite barak neni vymluva.
    Ja bych tipla ze tehotna byt teda hodne pravdepodobne byt muzes.

  • Toto nemá nic společného se selháním antikoncepce, pokud jsi porušila všechny zásady toho, jak se má užívat. Brát prášky v jinou dobu plus mínus dvě tři hodiny, to asi není takový průšvih, sama jsem to dělala taky několik let, ale vynechat tři prášky už je docela velkej problém a samozřejmě velká šance těhotenství. Na to by ses ale nemusela ptát, kdyby jsi aspoň trochu něco tušila o tom, jak antikoncepce funguje a nebo si aspoň přečetla příbalovej leták.

    Pokud jde o test, tak jeho odkládáním nic nevyřešíš a ani my tady nezjistíme, jestli jsi těhotná nebo ne. Ta šance těhotenství je stejná, jako šance, že sis těma zapomenutýma pilulkama jen rozhodila cyklus a proto teď špiníš místo normální menstruace.

  • Myslím, že si zle nazvala tému, lebo v tomto prípade nezlyhala antikoncepcia, ale ty. Akokoľvek sa bojíš, žiadna z nás ti nedokáže odpovedať či si tehotná alebo nie. Podľa toho slohu, čo si napísala si myslím, že ti je jasné, že to máš 50:50. Takže pekne kúpiť test. Ja osobne toto inak neviem pochopiť, ja mám jeden test preventívne odložený aj doma (nesnažíme sa), lebo ak by som mala podozrenie, nevedela by som to takto odkladať. To akože čo tým vyriešim? :-D Radšej vedieť čím skôr, na čom som.

  • macicekkajik5.5.2018 8:35

    Ahoj, ať se bojíš jakkoliv si udělat test, udělej si ho co nejdříve. Protože jestli dál bereš antikoncepci, tak miminku akorát uškodíš a navíc v tom nebudeš sama. Tvému ex bych to řekla už jen kvůli alimentům na dítě. Podílel se na tom tak jako ty, i když ty na tom budeš mít větší vinu, protože ty okolnosti braní ha a zvracení, průjem, máš se chránit ještě jinou antikoncepcí. A tím, že si uděláš test, budeš vědět na čem jsi a trochu stres opadne, který miminku také škodí. Nevědomost je horší, než když to budeš vědět, že jsi těhotná.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist