Riziko

Otázku položila: Anonymní uživatelka #40773 28.12.2011 14:59

Ahoj.
Včera jsem měla s přítelem hezkou chvilku. Beru antikoncepci Regulon, obvykle mezi 22:00 a 23:00. Jenomže dnes jsem s hrůzou zjistila že jsem si zapomněla vzít pilulku. Ještě jsem nedobrala ani 1. týden. Zapomenutou pilulku jsem si vzala kolem půl 3, ale stejně je to víc jak 12 hodin, navíc v prvním týdnu a ještě jsem měla v ten den sex.
Vím že bych měla dalších 7 dní používat ještě kondom nebo tak něco a vzhledem k tomu že jsem měla sex je tu i jisté riziko těhotenství. Chtěla jsem se zeptat jak velké riziko to je, když toho ze mě drtivá většina vytekla.
Chci to vědět spíš kvůli tomu abych se uklidnila. Mimi si ve svém věku nemůžu dovolit a navíc jsem takový nervák :)
díky za odpovědi :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • U mě v letáku stojí, že bych se v tomto případě měla poradit s lékařem. Já sama netuším jaké je riziko:( ale chtěla bych tě vyvést z omylu... spermie se už při výstřiku dostají tam, kam mají a to co z tebe vyteklo je tekutina, ve které plavou.

  • Já si myslím, že jestli bereš HA už několik cyklů (měsíců, let), tak snad jeden den snížená dávka hormonů nezpůsobí takovou změnu ve sliznici a vaječnících. Mylsím, že by byl průser zapomenout jich víc po sobě, ale takhle....je opravdu malilinkaté riziko....stalo se mi to několikrát, a nikdy nic. Když jsem však přestala brát HA, tak asi po roce jsme si nedali pozor a 2 dny po menses se tulili bez ochrany..a máme kloučka :-)

  • Myslím si že pravděpodobnost je mizivá. Jestli HA bereš dýl chvíli to trvá než si tělo zvikne být bez HA asi měsíc se tělo srovnává aby mělo ovulku. Někdy je to ale i dřív, ale zase by si se měla trefit do ovulky.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist