První tampóny

Otázku položila: Anonymní uživatelka #380713 3.2.2018 13:50

Dobrý den, je mi 14 a chtěla bych začít používat místo vložek tampóny, ale nevím který typ. Jsou lepší s aplikátorem nebo bez? U nás se prý s aplikátorem prodávají jenom Tampaxy, ale ty asi budou drahé. Mám strach, že mi to nepůjde a potom vyhodím všechny ty peníze do koše. Můžetě mi prosím poradit nějaký konkrétní typ, který je nejlepší, když teprve začínám? Děkuji za odpověď :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • buccaneerka23.2.2018 14:09

    Já jsem aplikátor zkoušela jenom jednou a nevyhovoval mi. Raději si zavádím tampon normálně prstem a neměla jsem s tím nikdy problém. Značku asi musíš nejlépe vyzkoušet. Za mě byly dobré tampony o.b., ale každému vyhovuje něco jiného. Určitě velikost zvol "mini".

  • JanaRad3.2.2018 14:10

    Moje dcera v podobném věku začala s OB tampony. Nejmenší velikost, která se jí dobře používala. Já kdysi aplikátor zkoušela 1x, ale vůbec to nešlo, jak tam psali, pak bez aplikátoru a po pár pokusech OK :-) Jinak se pokus na netu najít - někteří výrobci posílají i vzorky, myslím , že právě to OB to tak má, nebo aspoň mělo

  • Zkus Tampax mini s aplikátorem. Fakt je to jednodušší než bez aplikátoru, vždycky je dám správně daleko. Nehledě na to, že do sebe tampony bez aplikátoru nenarvu, jak to dře :-D.

  • Aplikator jsem nepouzivala nikdy. Jinak me vyhovovaly Kotex.

  • nikdy jsem nezkoušela s aplikátorem a kamarádka říkala, že jí to s ním ani nikdy nešlo. za sebe mi nejvíc vyhovovaly o.b. a s nimi jsem i začínala.

  • Ahoj, já když jsem se s tamponama “učila” tak jsem taky zkoušela tampax asi regular a jsou docela dobrý.. tampon jsem s nimi vždycky zavedla správně a nebylo to vůbec nepříjemné.. plus na tamponech s aplikatory je to, že jsou víc hygienické, než normální.. myslím ze pro začátečníce je to dobra volba.. naučiš se uvolnit se a pak ti to půjde s normálníma lip..ale sama jsem po jedné spotřebované krabičce přešla na kotex... co se týče kvality mi tampax nepřijdou úplně nejlepší.. je to v podstatě jenom kus vaty zamotanej do tvaru tamponu.. takže být tebou si je koupím, velikost regular je podle mě nejlepší a vůbec se neboj ze ti to nepůjde.. hlavně se neboj.. musíš to taky trochu trénovat..:-D a až dodelas jednu krabičku, tak uvidíš :-)

  • ajanka4.2.2018 18:09

    Dcera začínala zaké s Tampax, myslím že na vyzkoušení a zjištění hloubky zavedení jsou dobré. Jak si budeš jistá tak můžeš začít zkoušet jiné. Dceři nejvíc vyhovují O.B. silk touch, jsou pohodlné na zavádění. Absorbci zvol podle síly menstruace. Mini ksou fajn, ale když to budeš mít silnější, tak bude brzy nasáklý, pak tedy musíš vzít s větší absorbcí. Chce to zkoušet, než si zjistíš co ti vyhovuje.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist