První menstruace nebo jen tmavý výtok?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #399393 19.3.2019 18:05

Dobrý den,je mi to velice trapné ale potřebuji pomoct.Nejspíš jsem dostala svoji první menstruaci ale nevím jestli to ta menstruace je.Ve škole mě nějak divně bolelo v podbříšku a měla jsem tam divné pohyby.Šla jsem na wc a tam byl hnědý flek a byl zhruba velký jako polévková lžíce.Nevím jestli to je jen tmavý výtok a znamená to že menstruaci teprve někdy teď dostanu nebo jestli to menstruace už je protože tam toho bylo málo.Mám to třetí den a je toho ještě míň a jsem zmatená protože někdo píše že je to výtok a můžu to dostat třeba až za půl roku nebo to dostanu třeba příští týden nebo jestli to je už moje první menstruace.Nevím jak to říct mámě protože ani nevím jestli to tedy menstruace už je...(stačí mi když si vezmu tak 3 intimky denně nebo uednu vložku za celý den).Moc děkuju předem za odpovědi a prosím poraďte.

  • 20.03.2019 17:23:44 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jestli te bolelo bricho, klidne uz to mohla byt prvni menstruace. Zapis si spineni do kalendare na tvem profilu, ktery mas tady, za kazdy den, kdy to trvalo a uvidis, kdy bude dalsi spineni ci krvaceni.
    Mamce normalne rekni, ze potrebujes nakoupit vlozky, nebo aby ti poradila s vyberem. Niceho se neboj, i ona kdysi mela svou ms poprve a musela to rict sve mamce :-) a urcite pocita s tim, ze to brzy prijde i u tebe. Nemusis se vubec bat :-)

  • Kľudne to za menštruáciu považuj. Keď je krv stará, má hnedú farbu, ale stále je to krv. Stáva sa to hlavne keď je krvácanie veľmi slabé, takže krvi trvá dlhšie, než sa dostane von. Najmä pri prvých menštruáciách to môže byť kadejaké, v podstate je tu ešte aj možnosť, že sa ti to rozbehne na červeno. Ale nemusí a o pár týždňov príde ďalšia. To sa uvidí :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 196 otázek, kterým se dostalo 271 481 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist