První menstruace

Otázku položila: Bývalá uživatelka #39987 16.4.2012 19:17

Chtěla jsem se zeptat. Mám první menstruaci a trvá už 6 den a je dost silná? Je to normální?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Některé menstruace trvají třeba i 7 - 8 dní. Pokud by se ti zdálo, že něco není v pořádku, klidně běž na gynekologii se nechat vyšetřit. Nemusíš se za nic stydět, jednou tam stejně budeš muset nebo už tam možná i chodíš. Ze začátku ty menstruace budou takové silnější a nemusí být pravidelné, můžou se objevit třeba další až za 2 měsíce je to různé. Ale pokud se vážně nějak bojíš zajdi za doktrokou :)

  • Doba menstruace
    Délka menstruace se u každé dívky a ženy liší. Obecně můžeme říci, že trvá od tří do sedmi dní. Během této doby vyloučí tělo 65 - 80 ml menstruační tekutina.
    Menstruace v průběhu svého trvání není stejné silná. Zpočátku je silnější a ke konci je krvácení slabší.
    Menstruační krvácení může být intenzivnější u mladších dívek, které mají často nepravidelnou menstruaci. Pokud je příliš silné a trvá dlouhou dobu, je vhodné se poradit s gynekologem o nasazení hormonální léčby. U některých mladých dívek může totiž menstruace trvat i 14 dní. Dochází tak k velkému úbytku krve a hrozí výskyt anémie, tedy chudokrevnosti.

  • Já měla svou druhou menstruaci 14 dní 8-. To už uplně ok nebylo, ale to jsou hold ty začátky.
    6 dní je uplně normálních neboj;)

  • A hlavně nezapomeň, že teď můžeš mít MS i po 2 a více měsících, nebo můžeš mít jen špinění, je to normální. Pokud nebudeš mít nechráněný styk a nebudeš se obávat těhotenství ;) Ale do 2 let by se to mělo urovnat, pokud ne, chtělo by to navšívit gynekologa.

  • Ahojky já si pamatuji že jsem to vždycky ze začátku mívala tak kolem cca 10dní :-) a moje mamka prej taky a to docela dost. Zpravilo se mi to až po nasazení HA a pak když jsem vysadila tak jsem to měla tak kolem šesti dní ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 563 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist