Proč nejsem těhotná? A co když nikdy nebudu?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #32904 27.6.2011 18:26

Ahoj holky,
před časem jsem měla 10 dní intenzivního (nechráněného!!) sexu, v průměru tak 5x denně. Začalo to poslední den menstruace a trvalo tedy 10 dní, takže si myslím, že ovulace proběhla buď ještě v době radovánek, nebo těsně poté, ale to by ve mně měly spermie ještě nějakou dobu být... Můžete mi nabídnout nějaké logické vysvětlení, proč jsem neotěhotněla - mám panickou hrůzu z neplodnosti a chtěla bych nějaké uklidnění... :( Je mi 23 let. Díky
Jen podotýkám, že se o dítě nějak nesnažím a momentálně jsem ráda, že těhotná nejsem, ale do budoucna se děsím toho, že nikdy nebudu matkou. Jaký máte názor na ženy bez dětí, jaké mohou najít v životě jiné uplatnění?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • no myslím, že jsi snad dospělá a chápeš, že dítě se nemusí povést napoprvé až toto budeš dělat rok a rozhodně déle jak 10 dnů.. tak stresuj

  • Vůbec jste se do období ovulace nemuseli strefit! Já si taky myslela, že ovulaci mám někdy kolem 14 dne cyklu, ale až při měření bazální teploty se ukázalo, že u mě probíhá ovulace o týden později. Být tebou, tyhle věci začnu řešit až budu plánovat otěhotnět. Zatím si užívej příjemného, vášnivého a hlavně chráněného milování.

  • liiida27.6.2011 18:39

    nedelej unahlene zavery :) treba ovulace v tve predpokladane dobe neprobehla, muze se zpozdit a nebo neprijit vubec. Hlavne nechapu tvuj postoj v tehle veci - dite momentalne nechces a mas takovou dobu nechraneny sex? a uplatneni bezdetnych zen? to zni, jak kdyby ta zena byla znevyhodnena, nemocna :D jinak se to samo da resit adopci, ale tohle uz je opravdu krajni reseni :)

  • dzusinka27.6.2011 19:41

    Jen 10 % žen otěhotní během prvních šesti týdnů po vysazení antikoncepce.

    30 % párů se to povede do půlroku, 45 % náruživých rodičů do roka.

    JEN 10 % párů je skutečně neplodných a i většině těchto případů lze případně pomoci vhodnou léčbou.

  • Stresuješ zbytečně. Nikde není psáno, že hned na první pokud musíš otěhotnět. Já otěhotněla po 4 měsících a to jsme to tedy nedělali denně, ale někdy to bylo zase třeba 2x za den. Je to strašně individuální, takže nestresuj ;)

  • my už se snažíme o prcka rok a logické vysvětlení prostě není.. je to shoda náhod všechno musí prostě byt -v ten pravý čas..a 10dni to delat 5krat denně to je ten chlap akorat,,vyšťavenej,, a má nedozrálí sperma.. nejlepší je jednou obden ale néé 5krat denně to je šílený... a taky nemusite být zdraví ale to se řeší až bys miminko opravdu chtěla..

  • Co by si udělala, kdyby si byla z toho nechráněného sexu těhotná?????

  • Prosimtě, úspěšnost otěhotnění je asi 20% ikdyž se strefíš do ovulace. Záleží na spoustě okolností. Vajíčko třeba zanikne dřív, než se k němu dostane nejrychlejší spermie, nebo se oplodněné vajíčko nestihne zahnízdit apod. Normální je otěhotnět do roka při pravidelném nechráněném styku. Nám se to povedlo přesně po roce:-) Otěhotnění není na povel, záleží i na psychické pohodě. A nechápu, proč jste měli nechráněný sex, když miminko zatím nechceš?

  • Na to lze jen říci bože bože....ještě dítě neměj..Já sem reagovat musela,ale dalšího komentáře se raději zdržím.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist