Problém se zavedením tamponu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #373941 19.5.2017 13:54

Ahoj, je mi 16 a chtěla bych začít při menstruaci používat tampóny, protože mi jsou vložky velmi nepříjemné a taky závodně tancuji a to je hlavní důvod proč bych je chtěla začít používat. Vím, že když je bez aplikátoru, tak musí být zaveden asi do poloviny ukazováčku, ale vždycky když jsem to zkoušela, tak to šlo pouze po špičku prstu a dál už to prostě ne. S mamkou se o tom bavit moc nechci, přece jenom je to dost citlivé téma, a tak jsem radši když to nikomu nemusím říkat do očí. Chtěla bych od vás poradit, co mám dělat a nebo jestli tu třeba někdo neměl podobný problém a popřípadně jak to vyřešil? Předem děkuji za odpovědi :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ElisHoli19.5.2017 16:22

    Ahoj :) Tak hlavně tampón se zavádí na délku ukazováčku, co nejdál to jde (jinak ho budeš pravděpodobně cítit). Správně zavedený tampón bys neměla vůbec cítit. :) A musíš tlačit jakoby trochu nahoru když už to dozadu nejde. Když už to dál nejde, zkus prostě změnit směr, na to časem přijdeš, kam tlačit :) A nebo se začátku zkus tampóny s aplikátorem. Já jsem v 16 začínala s tampónama a měla jsem mini s aplikátorem, ty nejmenší. Pak jsem se naučila zavádět ty mini bez aplikátoru a pak normal a bylo to v pohodě :) Nesmíš se bát, jinak budeš mít stažený svaly a nepůjde to. Ze začátku jsem si je zaváděla ve dřepu, šlo mi to nejlíp.

  • jak psaly holky-je potřeba se uvolnit a zkoušet směr kterým to půjde. někdo musí víc nahoru, někdo víc dozadu, někdy pomůže i lehhoulinké nasměrování doleva nebo doprava. někomu vyhovuje víc podřep, někomu jen jedna pokrčená noha ve stoje..... prostě zkoušej. já s aplikátorem neměla nikdy, takže nevím o kolik je to jednodušší nebo ne, ale s tamponama o.b. mi to šlo vždy a s jinými jsem ze začátku měla problém. určitě doporučuju i dny kdy máš spíše silnější MS a sliznice je víc mokrá-líp to klouže;-) případně zkus na naučení použít lubrikant na tampon (stačí i čistej 100% kokosový olej. aby to líp "klouzalo") ale při větším krvácení v nejsilnější dny by ti to mělo jít dobře. nebo jestli nechceš experimentovat s lubrikantem zkus tampony na koupání-jsou napuštěny vazelínou a připadalo mi že taky líp kloužou hlavně když už je jen špinění

  • Já s tím třeba měla problém, dokud jsem byla panna. Prostě to vůbec nešlo, ať už když jsem byla uvolněná nebo ne. A potom to šlo hned, tak lehce. Možná to bylo psychikou a tomu věřím. Takže ti moc neporadím, ale asi se musíš opravdu hodně uvolnit, i když se to lehko říká. Hodně štěstí :)

  • Hlavně se při zavádění musíš uvolnit. :) Já si třeba tampón v koupelně po sprše zavádím na bobku a na toaletě normálně. :) Musíš vždy kolmo nahoru, někdy mi to taky nejde, ale je to tím,že tam je Graafuv folikul, kletý je trochu v pochvě vyklenutý a mužeš na to tamponem narazit a pak už ho dál nezavedeš, chce to jen prstem přesměrovat směr. :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 715 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist