Problém s menstruací

Otázku položila: Anonymní uživatelka #440711 26.4.2022 22:21

Dobrý večer ,

nevím, zda je to normální, ale od ledna mám komplet rozházenou menstruaci. Leden byl ještě dobrý. V únoru od 18. do 23. jsem měla cyklus. Pak šest týdnů nic, což se mi nikdy nestalo. Začala jsem se bát, co se stalo. Nejhorší scénáře. "Poslední cyklus jsem měla od 8. 4. do 14. 4. a nyní od pátku se mi rozjel znovu. Je to v pořádku? Nebo je něco špatně?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • SSVM27.4.2022 7:57

    Těžko říct, záleží, kolik je ti let, jak dlouho MS máš. Jinak byla vždy jako hodinky? Ovlivnit menses může nespočet věcí - léky, stres, změna stravy, nemoc, .... Asi bych se zkusila zamyslet nad tím, jestli není něco jinak ve tvém životě (viz příklady výše) a hledat příčinu, přidat k tomu na srovnání nějaké přírodní preparáty, přinejhorším, kdyby se to nějak celé horšilo, radši na gyndu. Já jsem ale spíš ten typ, co by to zkoušel prvně sám, na gyndě ti narve hormony na vyvolání nebo ti nabídne antikoncepci a nazdar. Na druhou stranu pro klid duše tam zajít a nechat se raději prohlédnout, zda je vše v pořádku, by možná na škodu nebylo, ale pak bych rozhodně najela na přírodní úpravu cyklu. :-)

  • já bych trošku upravila terminologii - neměla jsi cyklus 18.2.-23.2 ale menstruaci. cyklus byl od 18.2. do 7.4.
    co se týče toho rozhození vliv může mít dost věcí - změna váhy, stres, únava i nemoc.
    mně třeba covid s ms cyklem neudělal celkem nic.
    zkusila bych pro začátek bylinky na srovnání - třeba s kontryhelem. ale tam je nutná opravdu pravidelnost a nezabere to hned, ale chce to tak ty 3 měsíce.

  • Mě třeba ms a hormony úplně rozhodil covid.. Měla jsem ho na začátku února, na MS po něm jsem čekala 50 dní a další ms přišla sice v termínu ale trvá už dva týdny v kuse 🙈 ale může to být cokoliv, ovlivnit cyklus může klidně i stres nebo nachlazení

  • ....no já, když to počítám, tak mi vychází cyklus 49 dní, což je 7 týdnů. Pak mi připadá, že ti normálně vynechal jeden vaječník a další MS jsi dostala o týden dříve. Ovlivnit to mohlo cokoliv, jak už zde bylo napsáno. Uvidíš, jestli se příští MS dostaví normálně nebo zase bude několik týdnů pauza. Pak by to chtělo řešit s doktorem.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 200 otázek, kterým se dostalo 271 495 odpovědí a 409 687 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist