Přirozené plánování rodičovství...

Otázku položila: Bývalá uživatelka #18989 18.3.2011 11:53

...jako jediná antikoncepce.
Co si o tom myslíte? Máte to tak někdo? A funguje vám to? Budu vděčná za jakýkoli názor.

Jj, myslím tím výpočet plodných a neplodných dní..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Myslíš tím výpočet plodných a neplodných dní? Bála bych se otěhotnění. I přes měření bazální teploty. Do tohoto způsobu bych šla jedině tehdy, kdabych věděla, že v případě nechtěného otěhotnění se zvládnu o mimčo postarat a nebudu muset jít na potrat. V opačném případě bych volila bariérovou či hormonální antikoncepci :o)

  • jen na to bych nespoléhala, protože syna jsem počala přesně v době, kdy jsem měla mít neplodné dny

  • No asi bych to neriskovala, ... záleží jak to máš, jestli máš stálého partnera a případná nehoda by nedělala problémy :o)

    Já jsem to sice taky aplikovala (asi půl roku), ale bylo to v době, že by "nehoda" ani tak nevadila. A taky to mám pravidelné a plodné dny na sobě poznám (bolí mě v podbříšku). Neotěhotněla jsem.

    Takže si to opravdu zvaž! ;o)

  • My to kombinujem s přerušovanou souloží-ale zatímco já bych si v některé dny troufla na ostro, zvlášt´ těsně po při nebo před MS, tak manžel nechce nic ryskovat, přitom podle mě je ryziko (pro mou osobu) v určité dny fakt minimální a šance na otěhotnění takřka nulová. V opravdu nebezpečné dny je dobré použít kondom nebo abstinovat (ale člověk v ty dny má největší chut, atk nevím). Cyklus nemám pravidelný, takže na kalendář se spoléhat můžu fakt jen zhruba a myslím, že spoléhat se jen na kalendář je blbost,lepší, než kalendář je pozorování svého těla a jsou určité znaky, které se dají vypozorovat i bez teploměru.

    No a funguje to...do té doby, než člověk otěhotní :-) Tímto způsobem by k tomu člověk měl také přistupovat, ne, že by mi to selhalo, mám plánované a chtěné děti-otěhotněla jsem okamžitě, jak jsem chtěla.

  • já takto otěhotněla, tato odpověď asi stačí :-)

  • Ahoj, urcit plodne a neplodne dni nie je take lahke, ani ja som si tak 100% neverila, kym mi kamoska neporadila cyclotest 2 plus, taky minipocitac cyklov, ktory funguje na baze symptotermalnej metody a je to super! V Nemecku poznam par babeniek, ktore to maju tiez a su uplne spokojne lebo to ulahcuje zivot. Je to prirodzene a hlavne spolahlive. Naucila som sa s tym pozorovat svoje vlastne telo a citim sa viac ako zena :-))

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 525 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist