Příchod menstruace

Otázku položila: Anonymní uživatelka #380341 20.2.2018 19:36

Ahoj holky. Jak poznám, že přijde menstruace kromě toho, že mě má bolet v podbříšku? Mám cyklus hodně rozházený, tak bych na tu menstruaci chtěla být lépe připravená až zas přijde..
A je možné, že bych před menstruací měla dole hlen.. Nevím přesný název..:)
Děkuju ❤

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Kamkri20.2.2018 20:10

    Napr. u me se ms 'neohlasovala' nijak, proste prisla. Zadna bolest v podbrisku..neco jako pms jsem mela jen parkrat.

  • Ano, před MS se specifický hlen objevuje a to další se dá vypozorovat, ale musíš na sobě,to Ti nikdo neřekne, skus si to třeba i zapisovat do kalendáře, možná tak najdeš nějaké přímé souvislosti - i právě v čase, tedy pokud se nechceš vrhmout na měření bazální teploty. Podle mých zkušeností bych se zaměřila třeba na pocity v prsou např. při razantnějším pohybu (běh, chůze ze schodů, výskok-speciálně pro zjištění míry citlivosti), na onen hlen (a kolik dní ořed MS se Ti objevuje), pocity v podbřišku, př. chutě, náladu (ale to už je hodně nespecifické). U mě nejspolehlivěji fungují právě prsa (pokud nekojím). I když jsem nikdy pravidelnou MS neměla, to, kdy ji mám očekávat se umím dozvědět podle pozorování s přesností na +-1 den 1-2 týdny před ní. Jednoduše když u mě ovulace proběhne, tělo začne vysílat určité známky, že se tak stalo. Už samotný ovulační hlen člověku napoví, že má brzy tyto známky očekávat...

  • macicekkajik20.2.2018 21:25

    Mně den před MS začne bolet hlava a podbřišek. Citlivá prsa jsem před MS nikdy neměla. Každá to prostě máme jinak. Zkus zjistit jak dlouhou máš luteální fázi. To jsou dny po ovulaci.

  • Nevím kolik ti je, ale pokud budeš měřit bazální teplotu, sledovat kdy máš ovulaci a délku luteální fáze, budeš vědět téměř na den přesně, kdy ti menstruace dorazí i bez bolení břicha nebo hlenu.

  • sono220.2.2018 21:56

    Áno, zvykne byť výtok krémový. Prsia by už deň pred MS nemali bolieť ako pár dní pred MS no a bazalna teplota je dobrý ukazovateľ.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist