Přerušení těhotenství - vrozená vada

Otázku položila: Anonymní uživatelka #50876 24.11.2011 15:20

Ahoj holky, prosím, poraďte, podstoupila jsem přerušení těhotenství ve 12. týdnu z důvodu vrozené vývojové vady. Kdy se obvykle dostaví menstruační cyklus po takovém zákroku? A jak dlouho se můžeme pokoušek zase o mimi - jeden lékař mi řekl 3 měsíce, další 6 měsíců, že bych neměla otěhotnět. Existuje v tomto případě nějaké vyšetření nebo doporučení, na které by Vás gynekolog měl poslat, nebo více sledovat, aby k něčemu takovému již příště nedošlo .... :-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj tak 1., je mi líto co se ti stalo, ale bude líp, uvidíš. A teď ty rady, ms se většinou dostaví do 6 týdnů, pokud ne, tak zajít k dr. A s miminkem ti to můžou pouze doporučit, ale snažit se zase můžete hned, nikde není psáno, že se to stane znovu kvůli tomu, že otěhotníš hned. Malou útěchou je, že to pak většinou jde rychle. Určitě si kup nějaké těhu vitamínky nebo aspoň kyselinu listovou,pokud nemáš, má se to brát 3 měsíce před plánovaným těhu.

  • Taky jsem potratila, už bohužel dvakrát. Bylo mi řečeno, že se znovu o mimi můžeme pokoušet za 3 měsíce. Ne v žádném případě ještě v šestinedělí. Po 2-3 měsících by mělo být už všechno zahojené. Je vysoká pravděpodobnost brzkého těhotenství, jelikož jsou cesty vyčištěné a dobře průchodné.

  • Ahoj, nevím, jestli Ti to pomůže, ale rozhodovala jsem se jakou kyselinu listovou koupím (doktor mi doporučil Femibion 800). Zdál se mi docela drahý, abych ho třeba brala rok něž otěhotním, tak jsem si koupila nějakou ne levnou ani ne drahou, ale pak jsem četla v nějakém diskuzním foru, že holčina dvakrát potratila, pak brala femibion 800 a ma zdrave dítě. Některé ženy neumějí prý metabolizovat kyselinu listovou a femibion ji má už metabolizovanou. Když jsem otěhotněla, tak jsem neřešila a hned jsem si ho koupila. Tak to můžeš zkusit. Jinak bych nechala chvilku, aby se tělo zregenerovalo. Přeji Ti hodně štěstí, aby se brzo zadařilo a miminko bylo zdravé.

  • Me ms dorazila jednou presne za mesic od revize a podruhe koncem sestinedeli. Jinak ohledne snazeni ti rekne kazdy doktor neco jineho. Me rekli poprve 3mesice pockat, tak jsme cekali a pak dalsi rok jsme cekali nez jsem otehotnela. Po dalsi revizi jsme to zkouseli hned po ms a uz jsme necekali. Nicmene se zase zadarilo az za rok a ted mame 2mesice klucika.
    Vis to je kazdeho vec a doktori na to maji kazdy jiny nazor a dokonce ti nektery rekne, ze se muzes snazit hned po ms. Muj nazor je ten, ze pokud telo neni pripravene, tak stejne neotehotnis. Me po druhe revizi doktor rekl, ze pockame do tretice pokud se to povede a teprve by mi delal nejake vysetreni, v tu chvíli jsem u nej byla naposled..... Uz jsem to nechtel apotreti zazit a sla jinde. Mam velmi hodnou pí doktorku na hematologii a ona mi udelala genetiku a hned bylo jasne kde je chyba. Myslim, ze i tobe by ta genetika mohla prozradit, kde je zakopany pes, zkus se zeptat gynekologa, mel by ti to udelat na pozadani. Preju rychle zotaveni a brzke krásne tehulkovani.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 215 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist