Potratová pilulka

Otázku položila: Anonymní uživatelka #488991 7.4.2023 21:23

Dobrý večer, potřebuju poradit je mi 16 let,před měsícem jsem byla na oslavě narozenin své nejlepší kamarádky a v opilosti jsem se tam vyspala s jedním klukem kterého znám jen jménem,jde o to že od té doby mě občas bolelo břicho a bylo mi na zvracení,tak jsem poprosila kamarádku které už je 18 let aby mi koupila těhotenský test a dnes jsem si ho udělala a je pozitivní.... Rodičům to říct nemůžu ty by mě asi zabili, já to dítě nechci nemám na to ho vychovávat a mateřské pudy taky fakt nemám, přemýšlela jsem že si udělám potrat doma ale je to nebezpečné tak bych chtěla vědět jestli je dobrá a hlavně spolehlivá potratová pilulka??

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • 1. Pokud jsi měla nechráněný sex měla jsi si jít koupit ihned pilulku PO . Užije se do 72h po styku.
    2. Hlavně nedělej nic stylem osvědčených rad z internetu!!! Můžeš si tím opravdu hodně ublížit!! I se tím zabít!!! A taky nic z toho nemusí být fungující.
    3. Rodiče ti nic neudělají, ano asi se budou zlobit ale maminka s tebou zajde na gynekologii a tam ti lékař ( nebo běžte spíše k ženě lékařce ) dá pilulku na potrat. Prvně zkontroluje jestli jsi opravdu těhotná a případně překontroluje jakekoliv riziko co by ti mohlo hrozit. Na potrat pilulkou není moc času ( může se dělat jen do 8.tydne ) pokud už teď je to měsíc co jsi těhotná moc času ti nezbývá , takže to řekni nejpozději zítra rodičům. Opravdu věř že každému rodiče jde jen i dobro dítěte i když se budou zlobit, budou rádi že jsi jim to řekla a že to chceš řešit. Pokud jsi dost stará na sex musíš být i dost stará na to řešit i to co se ti nelíbí. Příště používej vždy kondom.

  • dzusinka7.4.2023 22:38

    Běž hned k lékaři s mámou. Takhle brzy jde i miniinterrupce a je poměrně spolehlivější. Potratová pilulka má vysoké procento selhání i negativních účinků. Sama bych spíš zvolila miniinterrupci, ale poraďte se s lékařem. Určitě to řekni doma, pilulku si bez předpisu nekoupíš a lékař Ti ji bez rodiče nedá. Lepší než si zkazit život. Řekni to hned!

  • Karlotka9.4.2023 18:09

    Není pravda, že farmakologická interrupce je nebezpečná - v pokynech naposledy vydanými Světovou zdravotnickou organizací už se dokonce ani neuvádí nutnost navštívit po ní gynekologa. Ač pro jistotu určitě neuškodí. Jinak ale tabletky v podstatě vyvolávají potrat a jsou pro tělo asi nejšetrnější. Tisíce Polek má interrupce pilulka každý rok, bez větších problémů.
    Bohužel česká legislativa nedovuje interrupci osobě pod 18 bez podpisu zákonného zástupce, jde to ale např v Německu nebo Rakousku. Existují tam organizace, které sice primárně pomáhají Polkám, ale ozvat se jim můžeš - Ciocia Basia a Ciocia Wienia.
    Jestli chceš pilulky, určitě jen z ověřených zdrojů, jako např. Women Help Women.

  • Aacko7.4.2023 22:31

    Zajdi si na gyndu, doktor ti poradí a rodiče to vědět nemusí. Rozhodně nedělej nic sama.

  • Palajda7.4.2023 23:16

    A neuvažovala jsi o adopci? Dala bys svému děťátku šanci žít... Po potratu mnoho žen trápí výčitky, deprese... Jen se o tom nemluví.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist