Pomalý rozjezd menstruace

Otázku položila: Anonymní uživatelka #390241 18.3.2018 13:41

Poslední dva cykly před MS se mi stalo, že jeden den jednorázové lehké zašpinění, další den zas jen jednorázové lehké zašpinění a třetí den rozběhnutá MS. Dříve jsem toto neměla. Nevíte, co by to mohlo být? Popřípadě, co s tím? S manželem se snažíme o miminko, dr mi dělal UZ a vše by prý mělo být v pořádku, rozbor krve mi nikdo nedělal...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Petrakim18.3.2018 14:17

    To je běžné chování MS. Já to před těhotenství také tak měla, přičemž třeba 5 let zpět jsem vždy dostala ihned silnou menses. Na jednu stranu to je dobře, protože člověk ví, že už se něco chystá a nezaskočí ho průtoky krve.:-) Někomu to tak prostě příroda časem nadělí - většinou to je kvůli sníženému množství progesteronu - jeho pokles spouští menstruaci a u někoho holt to je tak, že prvně špiní. Nic zásadního bych za tím nehledala. Některá špinění ani nejde objasnit.

  • Taky mi to cyklus začal dělat (po 30ce), přitom před tím byl první den dnem nejsilnějším, postupem času to byla spíš vzácnost a před spuštěním krvácení předcházelo zašpinění 2 i 3 dny před i s mezi čistým dnem. Gynekoložka říkala, že je to normální. Žádné problémy nemám, neberu hormmony, a tak. Tak nějak jsem se na to i začala spoléhat, že jsem nemusela mít menstruační pomůcky po ruce, protože náběh byl s dostatečným varováním předem. Na otěhotnění to žádný vliv nemělo, otěhotněla jsem i v 35ti na první pokus ;-) Termín poslední MS jsem hlásila až od začátku krvácení, špinění tehdy bylo o 2dny dřív, více to i sedělo ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist