Plození :D

Otázku položila: Anonymní uživatelka #471496 17.10.2023 20:17

Ahoj, měla bych pár otázek. 1. Od kolikátého asi dne cyklu a do kolikátého si dělat ovulační testy? 2. Když bude ovulační test pozitivní, měl by být sex do 24hodin nebo jak? A za 3. Když přibližně vím, kdy mám plodné dny, jak často mít sex? Je blbost to dělat každý den nebo je lepší obden, aby se nějak zregenerovaly spermie?
Děkuji za odpovědi :)
P.S. Testy jsem si dělala teď od 13. Do 18. Dne cyklu a nepřišlo, mi že by byl nějaký pozitivní ( ke konci byla světlejší čárka, ale to podle návodu znamená stejně negativní)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • s testy nemám dobrou zkušenost, mnohem přesnější je měření teploty, kolikrát mi test vyšel, ale podle teploty se nic nedělo, pokud nechceš měřit tak alespoň sledovat hlen a polohu čípku...hlevně ten čípek hodně poví

  • Dahlia17.10.2023 23:00

    Ovulační testy jsem si nedělala, ovulaci nepoznám, neřešila jsem to. Když byl čas a chuť, byl sex, že až bude vhodná doba, zadaří se :-D

  • to kdy dělat test je dost závislé na délce cyklu. jiné to bude při cyklu 25 dní a jiné při cyklu 5 dní.
    ovulační test by bylo ideálníd ělat i 2x denně, aby se zachytil nárůst hormonů před ovulací. při pozitivním testu by měla ovulace být do 2č (nejpozději 48h).
    sex denně není vhodný, lepší je ob den. a celkvoě je asi snadnejší a pro psychiku lepší se milovat pravidelně ob den nebo ob dva celý cyklus než si hrát s testy.

  • Doporučuju ovu testy od Clearblue. Takové ty digitální. Výhodou je, že nemusíš řešit sílu čárky. Test vyjde pozitivní jen při zvýšení LH, takže ukáže opravdu jen 1-2 dny. Mají tam i super návod kdy testovat, balení obsahuje 10 testovacích tyčinek, takže na jeden cyklus v pohodě stačí. Jsou finančně náročnější, ale u nás to zafungovalo napoprvé, takže bezva. Už nejsem nejmladšího data a nechtěla jsem čekat až se nám zadaří, tak jsem to v září zkusila. S manželem jsme měli sex večer před pozitivním testem (to úplnou náhodou tak hezky vyšlo), pak v den pozitivního testu po obědě a večer a druhý den, kdy už test vyšel opět negativně, zase po obědě. :-D Už nás to ani nebavilo takhle na povel, ale vyšlo to na víkend a malá nám po obědě a večer hezky spinkala, tak to šlo. :-p No a teď jsem v 6tt. Naprostá spokojenost.
    Jinak ohledně frekvence sexu při snažení jsem někde narazila na článek od lékaře z reprodukční kliniky, že při častějším styku je sice spermií v jedné dávce méně, ale jsou životaschopnější. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 525 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist