Partner a hubnutí :-(

Otázku položila: Anonymní uživatelka #54705 14.3.2012 0:24

Ahoj holky, tak se Vám chci svěřit, protože mě to dost trápí. Před třemi měsíci se nám narodilo krásné miminko. S přítelem jsme nikdy nebyli šťastnější. Jenomže teď pořád jsem neshodila ani deko. Plně kojím, denně cvičím, chodím plavat, běhat a nic. Jídelníček mám také vyvážený. Mě osobně to nevadí, protože si silná nepřijdu. Měřím 173 cm a vážím 69 kg. Mám ale ohromná prsa a teď ještě bříško. Ale tak jsem vážila i před tím, něž jsem otěhotněla jsem zhubla na 60 kg. Problém je ale tady. Přítel chce, abych zase zhubla, ale já se tím nechci zbytečně trápit, vím, že zhubnu, ale ne tak rychle. Pořád mě nutí chodit cvičit a pořád kontroluje co jím. Už se před ním bojím i najíst, vždycky má nějakou poznámku. O čokoládě, kterou tak miluju, nemůžu ani přemýšlet. Dneska už mě tak vytočil, že jsem mu řekla, ať mě pořád nekritizuje, že jestli se mu nelíbím, tak ať si najde hezčí :-( Na to mi odpověděl, že chce mě, ale s vysportovanou postavou :-( Ach jo, to je zase trápení :-D

Děkuji, holky. |On se přítel hodně stará po večer, abych měla čas na sebe. Nebo hlídá babička, která bydlí pár kroků od nás. Ale já nechci pořád někde být, já chci být s prckem :-) Markét, já se taky těším na brusle, dokonce mi přítel pořídil i speciální kočárek na brusle pro malého :-))) No, on v tomhle asi není normální, doufala jsem, že se to třebas změní, ale asi ne. Teď třebas provokuje, že jsem paličatá a že dělám všechno na opak. Prodala jsem všechny mé věci kamarádkám a koupila si nové na sebe. A on mi řekl, že doufá, že ne větší. Tak jsem řekla, že jo. Že, když mi v pase nejsou kalhoty, tak se na ně nebudu jen dívat ve skříni a až zhubnu, tak si koupím nové. Tak zuřil :-))))

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko14.3.2012 6:27

    Souhlas s Markétou. A taky mu vysvětli, že se tělo měnilo v těhotenství 9 měsíců, takže taky nějakou dobu trvá, než se zase vrátí do normálu. Jako sorry, ale poslala bych ho někam! Máte malé dítě, zejména první rok je to kolikrát masakr, už tak docela koukám, že máš čas chodit plavat, cvičit a taky pravidelně jíst. Já jsem byla bez možnosti pravidelného hlídání dítka, tak jsem si kolikrát o těchto věcech mohla nechat leda zdát. Prioritou je teď vaše dítě a ne to, abys rázem měla postavičku jako ze žurnálu. A základem je spokojená maminka = spokojené miminko. Ony ty děti mají jakýsi zvláštní talent vycítit, když je mamča vystresovaná, a pak to teprv "stojí za to". Ne nadarmo se říká, že ženská se po porodu začíná cítit opět jako ženská asi tak po roce a půl.
    PS: Ne aby to vyznělo, že obhajuji obžerství a víc než kypré tvary - na konci šestinedělí jsem vážila míň než před otěhotněním a vydrželo mi to prakticky do doby, než jsem přestala kojit. Hoď se do klidu, hubnutí je i o psychice.

  • Je,to je blba situace, trouba jeden. Tak mu rekni,ze dokud kojis tak by jsi hlavne hubnout moc nemela. Zaprve telo potrebuje dost energie. Mléko je hlavne z tuku... Hubnutí uvolňuje z tuku skodlive latky do mleka. Prece jde stale hlavne o vase dite. Navic telo zatim funguje jinak,drzi si zasoby a rika si o pridely...

  • petulinkaa1314.3.2012 10:33

    No muzu ti rict jedno - takhle te stresovat to je fakt blbec! a to pisu mirne,protoze to je tvuj manzel,ale neuvedomuje si jedno,nahani ti stresy,mindraky a nevim co vsechno,at se pak lidi nedivi,ze jsou anorexie,bulimie a nevim co vsechno,delaji to z zenskych jen chlapi a kdyz umi jen kritizovt,hlavne ti co sami vypadaji priserne,sportovni postava neni vsechno,cokoliv jineho je dulezitejsi,nikdy jsem nemela chlapa co by mi tohle vycital,nikdy jsem modelka nebyla ani nebudu,manzel me presto chvali jak se mu libim a ze jsem hezka a ze pro nej neni dulezity jestli mam 10 nebo 20kg nadvahu,samozrejme vim,ze kdybych mela treba 150kg tak se sama sobe nelibim natoz jemu,ale jsem oplacana,hlavne mam silnejsi kostru po rodicich,takze bych ani hubena nikdy nebyla ( poprvade bych asni nechtela) a pres to jsem nikdy problem s chlapama nemela,pokud i zenska necha takhle chlapem urazet,tak je blba ona ne on.Hlavne s takovym clovekem co mu zalezi jen na hubene postave bych nikdy nebyla - to jsou pro me lidi mimo realitu,krom toho,ze mate mimco by se mel spis jeste stydet,proste by te mel brat takovou jaka si a hotovo a dokud sama nebudes chtit neco delat ackoliv podle vysky a vahy nevim proc tak se sebou nenech zametat,ono taky zalezi na jinych vecech nez srovnat vahu a vysku,kdybych ti npsala svoje tak si reknes,ze mi to vsude musi pretykat a nevim jak vypadam,ale tak to neni,je to i podle stavby tela jak jsem psala.

  • Ahojky, no pokud máte tříměsíční miminko, tak to před tebou smekám, že stíháš denně cvičit a takhle pěkně se o sebe starat. Přítel by si asi měl uvědomit, že když 9 měsíců jen přibíráš, tak to nemůžeš shodit během jednoho dne..
    Já jsem měla tedy opačný problém a popravdě to bylo ještě horší, než mít kilko navíc. Na kontrole po šestinedělí jsem byla s váhou naopak v mínusu a sestřička mi pěkně vynadala. Přitom já jsem jedla dobře, pravidelně a stejně jsem dost zhubla. Byla jsem jako duch, než se mi to všechno srovnalo. Malého jsem kojila 10 měsíců. Teď jsou mu necelé 3 roky a až teď jsem se svou postavou spokojená. Chodím cvičit - ale stejně mám postavu jinou než před těhu.
    Do mě kdyby přítel takhle šil 3 měsíce po porodu, rozhodně bych si to nenechala líbit!! Nejsi jeho dítě ale matka jeho dítěte..... ach jo!

  • Ještě dodám, já mám naštěstí muže skvělého, říká mi, že nejsem tlustá, že jsem krásná, přitom sama vím, že to tak není :) Taky bych chtěla zhubnout, jistě, ale teď opravdu to moc nejde, když mi chybí energie tak se prostě nacpu něčím sladkým. Ale snažím se chodit hodně ven s kočárkem, mě to prospěje a malému také-prospí se a nebývají ty děti tak nemocné, na jaro si chci koupi kolečkové brusle a bruslit s kočárkem :). Takže má rada-udělat t nějak takhle a příteli říct ať neblbne, že to přeci není tak důležité, že nejdůležitější je teď ten drobeček a ten tě potřebuje stále a v plné síle, navíc jak jsem už psala, nějaké diety a cvičení kojenému dítěti vůbec neprospívají, najdi si to na netu...

  • Martasek8914.3.2012 7:56

    Já jsem 8,5 měsíců po porodu a stále mám kolem 6kg nahoře. Nikdo si s tím nic nedělá, cvičím a jídlo neřeším. Mám-li chutě, něco si dám a hotovo. Hlavní je, že je zdravé mimi a že se starám. Tohle fakt miluju, jak chlapi kritizujou, ať si roděj sami a budou se divit, jak mají najednou jinou postavu.

  • souhlasím s holkama, já se po porodu nikdy na původní váhu nevrátila. před otěhotněním sem měla 54kg při výšce 160cm, rok po porodu to bylo kolem 68 kg, asi 10let po porodu se mi podařilo zhubnout na 58kg a začla sem vypadat jak "kostra", oblečení z doby před otěhotněním mi bylo akorát. váha není vše a hubnout když kojíš je hloupost, protože do mlíčka se vyplavují nežádoucí látky a mimčo ho taky může začít odmítat. dej si na co máš chut, protože to potřebuješ. pokud se nepřejídáš, tak je to ok. navíc, kojící mamča má vyšší energetickou spotřebu než nekojící.
    nechápu takového chlapa, kterej se není ochoten srovnat s tím, že krátce po porodu jeho partnerka není twiggy :(>:-[

  • Ahoj..naštěstí manžel není ten typ, ale kamarád žije sportem, jezdí na kole, skvošuje, tenis a další nesmysly a vždy vše dělali s kamarádkou dohromady. Po porodu taky nemohla zhubnout (vubec nekojila) a jejímu to taky trochu vadilo - je to tím, že oni to ti chapi nemyslej zle, jen s tím sportem to trochu přeháněj. Na původní váhu se dostala cca po roce, dřív určo ne (dle jejích slov potřebovala letní slunce). Užívej si mrňouska, na hubnutí nemysli a příteli vysvětli, že to chce skutečně čas.

  • Simone14.3.2012 9:53

    Aaach jo, jako by nestačilo, že musíme projít těhotenstvím a porodem, ještě poslouchat tohle. Zkus mu najít nějaké články o tom, že hubnout se musí pomalu, hlavně při kojení. Holky mají pravdu ve všem, co napsaly. To si jako myslel, že porodíš a hned po odchodu z porodnice budeš mít ploché břicho? :-D Mé kamarádce to trvalo půl roku. Pokud cvičíš a jíš zdravě, tak postava se ti časem srovná. A nebo taky ne. No a co. Nevím, co je to za hloupu dobu, kdy nás pořád někdo tlačí vypadat podle nějaké šablony. Přitom v antice byl největší sexuální znak právě to malé bříško, které má žena (obvykle) po porodu. Znak mateřství bylo tehdy to nejvíc sexy. Jo a ještě něco: jasně, že na nás pořád útočí fotky hvězd, které mají tři týdny po porodu místo břicha struhadlo ze svalů. Ale kromě výjimek je to tvrdá dřina na úkor miminka. Všimněte si, že většina těch maminek pak nekojí. A to za to stojí? Asi ne :) Zkus mu to vysvětlit, pokud vás má tak rád, jak říká, jeho pohled se snad změní.

  • Ahojky, nečetla jsem odpovědi, já jsem se seznámila s nynějším manželem jako docela hubená, ale zhubla jsem těžkou fyzickou prací a trápením s bývalým partnerem, s ním jsem se uklidnila a hodně přibrala, v těhotenství jsem přibrala jen 5 kg (měla jsem těhu cukrovku, takže dietka). Jenže ty kila mám pořád, malému je 7 měsíců a já se je snažím zhubnout, moc to nejde, ale za celý ty roky mi partner neřekl křivého slova na moji postavu, zjistila jsem, že se mu líbím a miluje mě takovou jaká jsem, což je sice dobrý, ale zase moc nemotivuje. TAkže jsem vděčná za to, že doma mám takového chlapa. Nezlob se na mě, alse 3 měsíce po porodu je od tvého přítele docela ošklivé, že tě kritizuje a nutí tě zhubnout. Já se snažila držet dietu a ztrácela mlíčko, takže miminko je pro mě důležitější, také se teď snažím zhubnout, večer cvičím a snažím se nejíst tučné a sladké, ale jde to pomalu. Přítel by Ti měl taky dát víc času, přece když tě miluje, tak se vší, to prostě k mateřství patří a není to jen tak, že do měsíce zhubneš. Fakt takovýhle chlapi bych nakopala do zadku, taky jsem jednoho takového měla, on přibral a to bylo v pořádku, ale já nemohla. Měl by si uvědomit, že těhotenství a porod je pro tělo záhul a potřebuje se z toho dostat a to nebude hned. Jinak aby mi chlap kontroloval, co jím a jak cvičím, tak ho fakt pošlu někam, někdy toho po celém dnu mám dost. Je fakt, že cvičit nechodím, ale zase nejezdím skoro autobusem a všude chodím pěšky. Teď na jaře a v létě to bude vůbec dobrý. Tak se hlavně nestresuj, jelikož spolu žijete, tak bych si s ním vklidu sedla a vysvětlila mu, že ti to ubližuje a že to opravdu nejde hned, že to chce čas, at tě nehoní a chová se k tobě jako k partnerce a ne k dítěti, které je třeba kontrolovat. Jako kdyby mi partner řekl, že mě chce, ale jen s vysportovanou postavou, nevím, co bych si o něm a jeho citech myslela.

  • Omezovat v jídle se nenechej - vysvětli mu to. Pokud kojíš nemusí se to vyplatit - já jsem u prvního dítěte neměla čas se ani pořádně najíst a zkolabovala jsem (a to jsem nebyla na původní váze). A byl konec kojení. Cvičení je dobrá věc - pokud máš hlídání - užij si to. Jinak toho svýho taky trochu popíchni - třeba tím, že mu řekneš, že se mu začíná povolovat břicho....prostě si něco najdi - ať si uvědomí jaký to je. Hodně štěstí

  • taky jsem přibrala po porodu.....a nějak mi prostě chutná,přítel taky brble,že bych měla zhodit,ale já mu říkám,jestli se ti nelíbím tak si najdi jinou.....já si žádné stresy nedělám.....takže v klidu......

  • A ještě poslední, já měřím 158cm a vážím 66kg, buď v klidu :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist