Ovulace, menstruace a kojení

Otázku položila: Anonymní uživatelka #421550 20.10.2019 20:24

Je možné, ze nemam ovulaci když kojím a menstruace je hodne slaba? Musim prestat kojit abych mohla znovu otehotnet?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Dokonca je to normálne :-D Hormón zodpovedný za laktáciu by mal blokovať uvoľňovanie vajíčok. Tým ale nechcem povedať, že to funguje u každej... Najmä keď už kojenie nie je pravidelné, v dnešnej dobe je to skôr individuálne, ale áno, veľmi pravdepodobne by odstavenie pomohlo.

  • Hodně žen otěhotnělo, přestože kojilo. Já jsem jednou z nich. ;-)

  • Znám pár žen, které opravdu musely odstavit, pokud chtěly děti brzy po sobě, které se nechránily od porodu a přesto neotěhotněly, jenže neměly ani cyklus, který se samozřejmě může dostavit kdykoli, ale8-. jim se prostě nedostavil, dokud úplně neodstavily...V tomto případě bych zkusila pravidelně měřit bazální teplotu, protože síla, (ne)pravidelnost cyklu, ani kojení člověku nic neřekne, nic nemusí být překážka a jestliže je cyklus, tak bych považovala za velni pravděpodobné, že probíhá i ovulace, jen může být prostě obtížnější se trefit. Já třeba plánovaně otěhotněla při velmi častém kojení, cyklus jsem měla dost nepravidelný. Tehdy mi otěhotnění trvalo 3 dlouhé cykly (přes 4 měsíce), nicméně teď opět kojím, už nekojím v noci, ani moc přes den, cyklus začal ne dlouho po šestinedělí, ale zatím se mi otěhotnět nepodařilo, volný průběh dáváme od ledna. Mimo kojení jsem otěhotněla vždy hned, ale co si budeme povídat, už samo kojící se dítě zabírá jistý prostor, takže např. příležitostí není tolik, tak jsem zvědavá, já už jsem prý i ve věku, kdy plodnost prudce klesá (38let)...

  • sono221.10.2019 21:32

    A koľko si od pôrodu? Ja som dostala ms po 9 mesiacoch ako väčšina čo poznám, od roka som ju mala pravidelnú v 19 mesiacoch mojej dcéry som otehotnela. Dojčila som stále rovnako intenzívne. Boli dni, keď bola len na mlieku. V podstatne aj vo dni kedy som otehotnela. Boli sme na dovolenke, a teda jedlu tam moc nedala. Takže za mňa, vôbec nemusíš. Telo zariadi, kedy to bude vhodné, aby sa ani malé netrápilo, keď mlieko už nebude:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 184 otázek, kterým se dostalo 271 424 odpovědí a 409 657 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist