Otěhotnění při užívání HA

Otázku položila: Anonymní uživatelka #40725 2.5.2011 21:05

Ahoj,
jsem ted na začátku platíčka, tj. těsně po MS. V minulém platíčku sem ve třetím týdnu zjistila, že mám o pilulku navíc. Pracuju ted hodně do noci, jsem dost přepracovaná a tak se někde vloudila chybička. Problém je v tom, že sem tak dlouhod přemýšlela, kdy si tu piluli vemu, až sem si ju nakonec vubec nevzala. Takže sem nakonec vzala jen 20 tablet. Nechráněný sex byl několikrát.
A ted otázka: Máte někdo s úplným vynecháním 1 tablety zkušenosti? Myslíte, že můžu být těhotná? Celý den na sobě pozoruju různý těhu. příznaky včetně ranního zvracení (jinak sem nezvracela už několik let a z nervozity to učitě nebylo). Na druhou stranu se uklidňuju, že mě jen bylo zle a zbytek sem si vsugerovala... Mám pár dní před odevzdáním BP a sem už z toho uplně na mrtvici. Jo a MS sem tedy po vysazení měla, ale to si zas myslim, že není u HA moc směrodatný. Co myslíte?

Moc děkuju za vaše zkušenosti a rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No... u mojí HA se píše:
    "Jestliže jste zapomněla užít 1 tabletu ve 3. týdnu

    Máte dvě možnosti:

    -Vezměte „zapomenutou“ tabletu ihned, i za cenu, že byste užila dvě tablety najednou. Další tablety užívejte jako obvykle. Začněte další balení další den bez přerušení. Nebudete mít menstruaci do té doby, dokud nedoberete druhé balení, ale během užívání druhého balení můžete zpozorovat špinění nebo krvácení.

    -Nebo: ukončete užívání současného balení a začněte znovu po 7 dnech pauzy (započítejte i „zapomenutou“ tabletu). Pokud dáváte přednost začít užívat tablety ve váš obvyklý den, můžete začít dříve než po 7 beztabletových dnech.
    Pokud jste si zapomněla vzít tablety a nemáte menstruaci po prvním normálním pauzovém týdnu, je třeba zvážit možnost, že jste těhotná. Vyhledejte svého lékaře dříve, než začnete nový blistr."

    Nevím jestli ti to pomohlo, ale neboj se. Podle mě těhotná nebudeš. :)

  • To já sem zapomněla 2 tablety v posledním týdnu a valila jsem k dr pro pilulku PO, ale ona mi řekla, ať jsem v klidu, že to určitě dostanu. Nechápu jak si mohla být tak jistá. Dostala jsem to. Myslím, že zapomenutí pilulky v prvním týdnu je horší.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist