Opožděná menstruace s escapelle

Otázku položila: Anonymní uživatelka #397738 9.1.2019 0:21

Ahoj, užila jsem pilulku escapelle po nechranenem styku 13.12,po 6-7 hodinách, jenže menstruace přišla až 24.12 trvala cca týden..... A hned 1 prosince jsem měla pohlavní nechráněny styk a později jsem zjistila že do mě partner ejakuloval, akorát teď mám šílený zmatek, nevím zda lze otěhotnět zpozdenou vyvolanou menstruaci která je u konce..... Pár dní později jsem měla lehké špinění ale to bude tou menstruaci.... Pak mi přišly šílene teploty zimnice, měla jsem to 3 dny a také neskutečnou únavu... Nevím jestli jako příznak se dá počítat zimnice.... Test mi to tak brzo neukáže, nechci si dělat falešný poplachy, a další zvláštní věc je ze od toho posledního styku pár dní později jak jsem měla zimnice, tak jsem cítila simrani v podbrise, dneska jsem to tam také cítila, proste nevím..... Máte s tím někdo zkušenost? Já vím že je ještě dost brzo na příznaky ale tohle je vážně divný... Menstruace mi přišla po escapelle a pozdě, k tomu byla tím escapelle vyvolaná.... Tak nevím... Vim že to zní hrozně zmateně a sama jsem teď dost zmatená ale budu ráda za veškerou pomoc a radu...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik9.1.2019 8:29

    Proč neustále riskuješ nechráněný sex, když se tak bojíš otěhotnět? Kondom stojí pár korun a nervy si ušetříš. Jednak prášek "po" ti udělá v těle neskutečný zmatek a když se ještě budeš nervovat ms si oddálíš. Některé osoby jsou vážně nepoučitelné.

  • Francy9.1.2019 7:10

    Možná by vám někdo měl nejdřív vysvětlit jak se dělají děti a co znamená antikoncepce 8-o Prášek po opravdu antikoncepce není. A ty příznaky jako zimnice apod naznačují možná. nějakou virózu. Nehledě na to, že těhotná být klidně můžete.

  • v tomto případě nezbývá než čekat. spoléhat se na nějakou pravděpodobnost, že doba nechráněného styku (nejspíš jsi myslela 1.1. a ne 1.12.) byla neplodná nelze.
    escallepe nadělá v těle zmatek a kam plodné období posune se nedá říct.
    pro příště bych spíš pouvažovala o pořádné antikoncepci - at už kondom nebo HA )když už jsi stejně ochotná do sebe ty hormony rvát), než se takhle znovu stresovat. pilulka po není antikoncepce, ale tabletka určité poslední záchrany.
    co se týká příznaků - psychika je svině, zvládneme si vsugerovat všechno, spousta snažilek měla hromadu těhotenských příznaků i když těhotné nebyly. na příznaky těhotenství mi to připadá poměrně brzy - jen pár dní od styku. i kdyby jsi na krásně otěhotněla, tak pár dní po styku tělo ani neví, že by těhotné mohlo být.
    ale těhotenství to rozhodně nevylučuje, protože spermie si vydrží počkat a mít nechráněný styk (pokud toho 24.12. vezmu jako 1.den ms) 9.den cyklu je dost rizikové i tak.
    můžeš si zkusit test (zda účinkovala pilulka escallepe jak měla a k otěhotnění přeci jen nedošlo) a pak další za cca 3 týdny od nechráněného styku.

  • KatieD9.1.2019 11:33

    A k Tvému problému, uživatelko. Bohužel holky mají pravdu, že těhotná být můžeš. Měla jsi nechráněný sex v době, kdy spermie opravdu mohly přežít až k ovulaci. Nezbývá Ti nic jiného než čekat a doufat, že se další menstruace dostaví. Nic jiného Ti tu nikdo neporadí. A vzhledem k rozhozenému cyklu z Escapelle se Ti může opozdit, takže ještě dělat sem tam těhotenský test pro alespon malý klid v duši.

  • KatieD9.1.2019 11:29

    Ráda vysvětlím, co je antikoncepce. Je to metoda, která nějakým způsobem brání vzniku těhotenství. V dnešní době mezi ni tedy řadíme např. i kojení, přerušovanou soulož, a ano, dokonce i pilulky po, které řadíme mezi tzv. postkoitální hormonální ANTIKONCEPCI. Takže když to shrnu, prášek po antikncepce rozhodně je. Neplette uživatelce hlavu vlastní neznalostí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist