Očistky

Otázku položila: Anonymní uživatelka #369151 15.12.2016 20:20

Jak silné jsou očistky? Trvají fakt celých 6 týdnů? Jak to zachytí porodnické vložky bez folie či křidélek? Když mám MS silnou, to by ihned prosáklo na celé kalhotky.
Je dobrý bidet?
A co 1. MS po porodu?

  • 16.12.2016 18:47:54 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Marge0115.12.2016 20:34

    Je to asi jako ms.Ze zacatku jsem mivala dve vlozky na sobe..No sila..Ale postupne jen hnedy vytok tak jsem z kridelkove vlozky presla az na slipovku;-)Ms ma pak asi kazdy jinak;-)

  • V porodnici jsem měla ty poporodní a to bylo teda dost, furt protečený. Doma až jsem měla naturella s křidélky a v pohodě, možná tak 14dnů jsem se sprchovala tak 6x denně, pak už to bylo v pohodě a třetí čtvrtej týden jsem měla klid. Pevní ms jsem měla slabou. Ted po půk roce byla poprvé trochu silnější. Před porodem jsem trpěla bolestí, ted vůbec nic. Ted dle bolestí v podbřišku poznám ovulaci.

  • Já měla asi 14 dní hodně silné, takže dvě vložky přes sebe, nebo spíš jakoby za sebou, aby byly po celé délce kalhotek. A pak jsem používala klasické vložky, ale na silnou MS. A asi po měsící to bylo spíš špinění, ale trvalo to skoro tři měsíce. Takže to nemusí být jen 6 týdnů. No a první MS může hned navazovat na očistky, nebo třeba týden po nich, nebo až po skončení kojení, to je různé. A druhá nemusí být hned jakoby v cyklu. Já třeba první MS měla po očistkách a další až po roce, když jsem přestala kojit.

  • Ono hodne záleží na tom, jak moc se vycistis při porodu. Mne při porodu císařem vyčistili dobře, takže silne ocistky sem měla jen par dnu v porodnici, hlavně ten prvni demn, pak to bylo mírnější. Porodnické vložky sem pak používala i doma, byly delší než klasické a protoze mi na jizvu vadily moje kalhotky, nosila sem doma porodnické ještě asi 3 týdny. Ocistky sem mela tak 4 týdny. Prvni ms dorazila asi 9 měsíců po porodu a celkem bez problémů.

  • Po cisari jsem byla tyden v porodnici, spotrebovala jsem nekolik baliku tech porodnickych, dve na sobe prvnich par dni. Doma uz mi stacily obyc s kridelky a pak jeste dalsich par tydnu spineni. Po 8 tydnech krvaceni zesililo, myslela jsem, ze prvni ms. Ale bohuzel jsem se jeste porad cistila. Musela jsem pak na sal na kyretaz, takze pak jeste dalsi krvaceni.
    Zaver: do porodnice si vezmi treba 2 baliky porodnickych, dalsi ti kdyztak nekdo prikoupi a na doma si priprav obyc s kridelky. A uvidis, kazda to ma jinak

  • Ja mela silne ocistky cca 14 dni. To jsem lezla do sprchy i 10x denne. A pak spis takova slabsi ms cca tyden a posledni,tedy ctvrty tyden uz jen spineni. No a sesty tyden jsem dostala menstruaci :-D

  • sisterrys15.12.2016 22:07

    Rodila jsem přirozeně a očistky jsem měla hodně slabé. Ještě v porodnici se mi dostal do pochvy zánět, měla jsem nakázáno co nejvíc větrat a klidně jsem si mohla běhat bez vložky ;-) Asi by mi tedy stačila intimka. To bylo nějaký 5.-6. den po porodu. Jinak očistky dost kolísají, nějaký sedmý den zas byly silnější. Více se vypuzují po/při kojení. A taky mění barvu, z červené na oranžovou a pak údajně na šedou (tu jsem nezaznamenala). Očistky do červena a pak připomínající špinění jsem měla asi 3 týdny.
    První menstruaci jsem měla asi po 4-5 měsících, byla hodně slabá a nebolestivá (na rozdíl od ms před těhu). Další přišla za 50 dní, opět slaboučká a bez bolestí, na další čekám

  • očistky jsem neměla nijak moc silné, a to jsem MS měla vždy dost silnou. Trvaly asi 4 týdny, poslendí dva týdny jen špinění. A plynule přešly v první MS..a to jsem kojila jak o závod :-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 233 otázek, kterým se dostalo 271 621 odpovědí a 409 755 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist