Ochrana

Otázku položila: Anonymní uživatelka #409850 9.1.2021 8:57

Ahoj holky, je mi 16 mému příteli také. Chtěli bychom začít mít sex, ale já se bojim otěhotnění. Nechci brat HA ani si zavádět do tela tělísko.. Proto bych se vás chtěla zeptat, jestli kondomy jsou dost bezpečné. Myslela jsem si, že když třeba použijeme extra safe kondomy a přítel se neudela ve vnitr, ze tam snad ani nemůže být nějaká šance. Měření teploty zvažuji, ale trvá to než to poradně vyzkoumam, ke všemu někdo říká, ze to není spolehlivé. Nemáte prosím někdo nejake zkušenosti/typy? Opravdu nechci jít v 16 na potrat. ☹️

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Melldeery9.1.2021 9:12

    Je dobré, že nad tím tak uvažuješ, to chválím :-) Za sebe mohu říct, že kondom používáme vlastně pořád a nikdy nepraskl, takže ta pravděpodobnost je malá. No kdyby práskl, tak si toho všimněte oba hned a můžeš si případně vzít tabletku PO, což beru jako výhodu, že víš hned, že se něco stalo.

  • Urcite hlasuju pro kondomy. Pri spravnem skladovani a pouzivani bezpecne jsou, navic pokud se uz stane nehoda (prasknuti nebo sklouznuti), prijdete na to nejpozdeji po sexu a da se to hned resit pilulkou po. K tomu je tu i ten bonus, ze krom tehotenstvi chrani i pred pohlavnimi chorobami a zavlecenim nejake infekce. :)

  • Použiť kondóm a ejakulovat mimo je určite veľmi spoľahlivé a nemusíš sa toho báť. Dnešné kondómy sú kontrolované elektronicky pred zabalením zákazníkovi, takže ich spoľahlivosť je porovnateľná s ha. S tou teplotou to ale skús tiež, spoznáš svoje telo a budeš si istejšia.

  • Francy9.1.2021 11:15

    Taky používáme jen kondomy a bez problémů, důležité je zvolit správnou velikost a dobře nasadit :-)

  • Žádná antikoncepce není 100%. Pokud tak moc chceš souložit, musíš to riziko otěhotnění přijmout. Takhle to pro tebe bude akorát stres a za pár týdnů tu bude další otázka "měla jsem sex, použili jsme kondom a neudělal se do mě, ale bojím se, že jsem těhotná".

  • Ahoj, prvně tě chválím za rozumné uvažování. Já jsem na tom byla stejně. Nechtěla jsem přesně co ty a kondomy nebyly úplně to pravé. Mohu doporučit značku Skyn. Ty jsou jediné, které nám vyhovují. Ale ani extra tenké nejsou nebezpečné.

    Já si pořádně prostudovala, jak na symtotermalni metodu na webu rodina, kde je o tom 5 dílů článků. Koupila jsem si teploměr od microlife a měřila teplotu 2 měsíce v kuse. Teplotu jsem si zapisovala do aplikace fertility friend. A teplotní skok jsem zaznamenala na první pohled.

    Co u ne funguje, je i pozorování hlenu. Cíli měřím teplotu až při jeho výskytu. Měřím v pochvě, zdá se mi to nejjednodušší.

    Pokud na 100 procent vím, že mám neplodné dny, milujeme se bez jakékoli ochrany, třeba i při menstruaci a je to super (mám cykly kolem 30 dní a už vím, že menstruace je u mě neplodné období). A pokud mám plodné dny, tak děláme jiné aktivity nebo přítel jen prerušuje, ale u tebe bych právě volila kondom nebo pharmatex či pesary. Ale s tím nemám zkušenost.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 489 odpovědí a 409 679 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist